İstanbul'daki orman yangınında sabotaj şüphesi!

İstanbul Orman Yangını

İstanbul Sultangazi’deki orman yangını nedeniyle oluşan dumanlar, kentin birçok noktasından görülebildi. Yangın kontrol altına alınırken, bir vatandaşın kamerasına ormanda kaçan kişilerin takılması, sabotaj iddiasını gündeme getirdi.

İstanbul Sultangazi’de bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın nedeniyle oluşan dumanlar, şehrin birçok noktasından görülebildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, ekiplerin yaklaşık 1 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Öte yandan, yangını cep telefonu ile görüntüleyen bir vatandaşın kamerasına, yangının çıktığı bölgeden kaçan iki kişi yansıdı.

Görüntülerde hızla olay yerinden kaçmaya çalışan iki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları iddia edildi.

İstanbul'daki orman yangınında sabotaj şüphesi! - Resim : 1

İSTANBUL VALİSİ GÜL: PİKNİK YAPAN VATANDAŞLARDAN DOLAYI ÇIKTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ

İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi Kent Ormanı'na gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Gül, yangının ormanda piknik yapan vatandaşlardan kaynaklı olduğunun düşünülmediğini belirtti. 

4 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Yangının 4 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirten Gül, "Hepimize geçmiş olsun. 4 hektarlık bir alanda yangın meydana geldi. Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda diğer tüm kurumların katkılarıyla büyümeden söndürüldü. Biz de yerinde görmek için geldik" dedi.  

 Sultangazi Kent Ormanı'nda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi Kent Ormanı'na gelerek, Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yangının çıkış noktasının piknik yapan vatandaşların bulunduğu bir alan olmadığını belirten Gül, "O yerler vatandaşın piknik alanında mı? Ateş yakılan yerler mi? Bakacağız. Yangın insan kaynaklı mı? Doğal kaynaklı mı? Bakacağız. Şu an kontrol altında herhangi bir sıkıntı yok. Ekipler anında müdahale ettiler. Kurumların koordinasyonu çok iyi, 1.5 saat olmasına rağmen, hem kontrol altına alındı, hem yaklaşık olarak bu yangın kapasitesinin çok üzerinde araç gereç buraya getirilmiş oldu.

Yangının çıktığı yer vatandaşlarımızın piknik yaptığı, ateş yaktığı, mangal yaktığı yerler değil. Daha kenarda olan bir yer. Piknik yapan vatandaşlardan dolayı çıktığını çok düşünmüyoruz" dedi.

İstanbul'daki orman yangınında sabotaj şüphesi! - Resim : 2

İstanbul'daki orman yangınında sabotaj şüphesi! - Resim : 3

Kaynak: Ajanslar

İstanbul Sultangazi orman yangını