İstanbul'da trafiği kapatıp eğlence yapan sürücülere para cezası uygulandı

Batman Gündem haberleri
İstanbul'da trafiği kapatıp eğlence yapan sürücülere para cezası uygulandı

İstanbul Ümraniye'de trafiği kapatarak eğlence yapan ve kimlikleri tespit edilen 2 sürücüye, toplam 2 bin 616 lira para cezası uygulandı.

İstanbul Ümraniye'deki olay, dün akşam saatlerinde, Ümraniye Dudulu Meydan köprü altında yaşandı. 

Edinilen bilgiye göre; iki otomobil ile gelerek köprü altında duran bir grup, yolun ortasında otomobillerinden inerek bir süre eğlendi. Yolun kapatılmasına, diğer sürücüler korna çalarak tepki gösterdi. Yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kimliklerini tespit ettikleri, yolu kapatarak trafik akışını engelleyen sürücüleri yakaladı. D.A ve D.A isimli sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu'nun; grup halinde trafiği yavaşlatmak maddesinden 436'şar lira, taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlerde duraklamak maddesinden 436'şar lira, saygısızca araç kullanmak maddesinden 436'şar lira olmak üzere toplamda 2 bin 616 lira idari para cezası uygulandı.

Sürücüler hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem yapıldı. 

BATMAN'DA SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIĞI: 4 TUTUKLAMA

Batman'da sosyal medyadan ulaştıkları kişileri 'market çeki', 'hediye çeki' ve 'bakanlık yardımı' vaadi ile kandırıp, 110 bin 516 lira dolandıran 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden 'market çeki', 'hediye çeki' ve 'bakanlık yardımı' vaadi ile dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Mağdurlar ile sosyal medyadan iletişim kurup, GSM hatlarına gelen şifre bilgilerini isteyen şüphelilerin ele geçirdikleri banka ve kredi bilgileri ile harcama yaparak, 16 kişiyi 110 bin 516 lirası dolandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 8 şüpheliyi operasyon ile gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı; 1'i adli kontrol olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı. 

 

Kaynak: DHA