İstanbul'da pazar günü kar yağacak mı? Bünyamin Sürmeli bir ili özellikle uyardı: Hayatı etkileyecek!

hava durumu Bünyamin Sürmeli İstanbul kar yağışı

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, hafta sonu beklenen soğuk ve yağışlı havaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sürmeli, 'İstanbul'a kar yağacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.

Türkiye hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı? Kar nerelerde etkili olacak? Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, tahminleri aktardı:

"İstanbul'da bir kar ön plana çıkıyor ama İstanbul'da kayda değer bir kar beklenmiyor. İstanbul'daki durum şu. Bir kar olasılığı var ama şöyle öğle saatlerinde Anadolu yakasında dar bir alanda. Havada kar yağışını görüp vedalaşabiliriz. Bu olasılık da yüksek bir olasılık değil ama geçen haftaki gibi kuvvetli sağanak, kuvvetli fırtına ve buz gibi bir hava var.

Cumartesi günü İstanbul 18, pazar öğlen 7, gece 2 derece. Tam bir hastalık havası, dikkat diyoruz.

İstanbul'un ara ara yağışları var bugün. Yarın öbür gün böyle. Cumartesi günü sağanak var, lodos sıcaklığı artıracak, 18 dereceye tırmandıracak, gece fırtınayla birlikte 80-85 kilometreye çıkıyor, gece kısmen zayıflıyor ama yine fırtına var. Marmara, Karadeniz ve Batı Ege'de fırtına var. Sağanaklar da cumartesi geceden pazar öğle saatlerinde kadar devam edecek. Marmara'nın orta ve doğusu bu şekilde, oradan Karadeniz'e ilerleyecek.

Ayın 25'i ile 29'u arasındaki kar yağışları... Bursa çevreleri, Ankara sınırları içinde pazardan pazartesi geçişte kar bekliyoruz. Bolu'da kar bekliyoruz hem de hayatı etkileyecek seviyede. Ortalama 5-6 santim demek, bir tarafta 10 santim bir tarafta yok demek anlamına da gelir. Rüzgarın, zeminin durumuna göre bu değişiyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da da kar yağışları bekliyoruz. İstanbul belki pazar günü kısa süreliğine Anadolu yakasında kar alabilir. "

 

Kaynak: Haber Global TV