İstanbul'da kağıtları solüsyonla euro'ya çevireceğiz diyerek iş insanını dolandıran 2 Kamerunlu yakalandı

Gündem haberleri

Sosyal medya üzerinden tanışıp samimiyet kurdukları iş insanını, ellerindeki kağıtları euro'ya dönüştüreceklerini söyleyerek dolandıran iki Kamerun uyruklu, suçüstü yakalandı.

İstanbul'da polise başvuran H.H.Ö. (41), sosyal medya üzerinde tanıştığı kişiler tarafından dolandırıldığını söyleyerek yardım istedi.

İşadamı H.H.Ö. poliste verdiği ifadesinde "Onlarla sosyal medya üzerinden tanıştım. Birlikte asansör işi yapacaktık. Samimiyetimiz ilerleyince bana ellerinde özel kağıtlar olduğunu, bunları özel bir solüsyonla yıkadıklarında euro'ya dönüştüklerini söyledi. Bu solüsyonu almak için 35 bin euro lazım olduğunu parayı vermem durumumda bana bir gün sonra 150 bin euro vereceklerini söylediler" dedi.

"YEŞİL SIVIYI DÖKTÜKLERİNDE KAĞITLAR EURO OLDU"

Güven sağlamak için kendisine bir de gösteri yapıldığını söyleyen H.H.Ö. "Bana beyaz kağıtlar getirdiler. Bir şişenin içindeki yeşil sıvıyı döktüklerinde kağıtlar euro oldu. Onlara inandım" dedi.

İstanbul'da kağıtları solüsyonla euro'ya çevireceğiz diyerek iş insanını dolandıran 2 Kamerunlu yakalandı - Resim : 1

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri H.H.Ö.'ye şüphelileri telefonla aramasını ve biraz daha para vermek istediğini söylemesini istedi. Bir alışveriş merkezinde verilen randevu yerinde polis de gitti. Şüpheliler işadamıyla buluşarak bir miktar daha para aldıktan sonra polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

İstanbul'da kağıtları solüsyonla euro'ya çevireceğiz diyerek iş insanını dolandıran 2 Kamerunlu yakalandı - Resim : 2

Operasyon anları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen Kamerun uyruklu Cyrus D.B.(46) ile Francis C.(46) üzerinden yeşil bir sıvı ile yıkanmış bir miktar döviz ele geçirildi.

Şüphelilerle emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: DHA

kamerun dolandırıcılık İstanbul istanbul haberleri