İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun!

İstanbul hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Meteoroloji, Marmara için yarın akşama kadar sürecek fırtına uyarısı yaptı. İstanbul'da yağmur ile birlikte şiddetli rüzgar da etkili olmaya başladı. Üsküdar'daki Harem Otogarı’nın çatısı uçtu, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'da akşam saatlerinden itibaren yarın akşama kadar fırtınanın etkili olacağını bildirdi. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, rüzgar akşam saatlerinden itibaren, Marmara Denizi'nden güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul'da yapılan uyarıların ardından yağmur ile birlikte şiddetli rüzgar da etkili olmaya başladı. Bu sırada dışarıda olan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun! - Resim : 1

Taksim'de yürümekte zorlanan vatandaşların şemsiyesi ters döndü. Beyazıt'ta ise vatandaşlar yağmurdan duraklara sığınarak korunmaya çalıştı.

İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun! - Resim : 2

HAREM OTOGARI'NDA YAZIHANENİN ÇATISI UÇTU

Üsküdar'daki Harem Otogarı’nda şiddetli rüzgar nedeniyle bir otobüs firmasının yazıhanesinin çatısı uçtu.Uçan çatı yere düşerken olayda şans eseri ölen veya yaralanan kimse olmadı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken çatıya çıkan ekipler, yerinden oynayan çatı parçalarını aşağıya indirdi.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLDU

Üsküdar Kuzguncuk Sahili’nde dalgalar kıyıya çarparak metrelerce yükseldi. Şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan yağışlar vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun! - Resim : 3

İstanbul Boğazı’nda da etkili olan şiddetli rüzgarla birlikte denizde dalgalanmalar yaşandı. Üsküdar Kuzguncuk Sahili’nde dalgaların sahile kıyıya çarpmasıyla su seviyesi artarken, sahile gelen vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun! - Resim : 4

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Haftanın ilk iş gününde yağmur ve kuvvetli yağış ile birlikte okulların da açılmasıyla trafik yoğunluğu yaşanıyor. İBB Trafik verilerine göre; köprü girişlerinde yoğunluk yaşanıyor. İş çıkış saati yaklaştıkça trafik yoğunluğu daha da artacak.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle İstanbul'un hava trafiğinde de aksamalar yaşanıyor.

İstanbul'da fırtına ve yağış: Herkes dikkatli olsun! - Resim : 5

Meteoroloji Genel Müdürlüğü;  Aydın, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova için sarı kodlu uyarı verilirken, Balıkesir için turuncu kodlu uyarı yapmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji İstanbul hava durumu