İstanbul'da düğmeye basıldı: 161 gözaltı

Süleyman Soylu İstanbul

İstanbul'da düzenlenen 42'nci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da düzenlenen 42'nci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Soylu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu;

Deprem bölgesinden gece 4 gibi İstanbul'a intikal ettik, yaklaşık 16 aydır İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve İstanbul'daki başsavcılığımızla yürütülen operasyonun neticelenmesi için. 16 aydır teknik takip izlemeler gerçekleştirdik. 900 personelimizle hedef 175 kişiydi. 42. kökünü kurutma operasyonunda 161 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun özelliği, İstanbul'da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 moto kuryeyle birlikte neredeyse eve servis yapan şebekenin bunlar dağıtıcıları.16 ayda ara yakalamalar da dahil toplam 266 kişi bu operasyonla gözaltına alınmış oldu. Geri kalan 14 kişinin de arama çalışmaları devam etmektedir. Bu şebekenin İstanbul'u nasıl zehirlemeye çalıştığını hem tespit eden delillendiren bir çalışma yürütüldü. Tüm ekiplerimize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. 

Buradan İstanbul halkına da şunu söylemek isterim, evet deprem bölgesindeyiz. Oradaki güvenlik güçlerimizin sayısı biraz daha fazla güvenliği temin etmek için. Ama Türkiye'deki devletin üzerindeki hiçbir sorumluluğu aksatmadan bütün suçlarla mücadelede kararlı anlayışımızla devam ediyoruz.

 

 

Kaynak: DHA

İstanbul uyuşturucu operasyon