İstanbul'da 3 gündür süren kar yağışı etkisini artırıyor

İstanbul kar yağışı Gündem haberleri Esenyurt

İstanbul'da Perşembe günü başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sürücülere 'trafiğe çıkmayın' uyarısı yapıldı. Öte yandan yollar buz pistine döndü, hem sürücüler hem de yayalar zor anlar yaşadı.

Ana arterlerde genel olarak sorun yaşanmazken, ara sokaklardaki buzlanmalara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Kar yağışına rağmen işlerine gitmek zorunda olanlar ise toplu taşıma araçlarını tercih etti. Üst geçitleri kullanan bazı vatandaşlar, buzlanma ve kar yağışı nedeniyle zorluk yaşadı.

Esenyurt'ta sabah işe ya da markete gitmek için evlerinden çıkanlar sokaklarda güçlükle yürüdü. Çok sayıda yaya kayarak düştü. Yürüyerek ilerleyemeyeceğini düşünen bir kişi yokuş aşağı kayarak gitti.  Caddede ilerlemeye çalışan araç sürücüleri de yokuşu çıkamayarak kaydı.  Bir araç sürücüsünün yardımına çevredekiler koştu. Mahalle sakinleri eski bir battaniye yardımıyla aracı bulunduğu yerden kurtardı.

'YÜRÜMEKTE ZORLANIYORUZ'

Hüseyin Demir isimli mahalle sakini, 'Yollar kötü. Yürümekte zorlanıyoruz. Konsere gideceğim gidebilirsem eğer. Az kar yağsa burası felç' şeklinde konuştu. Silivri'deki iş yerinden geldiğini söyleyen bir kişi de 'Yollar buz. Her taraf öyle. Evim hemen bu sokakta bir 10 dakika sürecek herhalde gitmem' dedi.  Bir başka mahalle sakini, 'Arabalar yokuşu çıkamıyor. Geri dönüyorlar. Biz de zor yürüyoruz' diye konuştu. 

İstanbul'da 3 gündür süren kar yağışı etkisini artırıyor - Resim : 1

İETT OTOBÜSÜ YOLDA KALDI

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Sarıyer'in Bahçeköy Mahallesi'ndeki orman yolunda İETT otobüsü yolda kaldı. Yolcular yürüyerek ilerlemek zorunda kaldı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi 5. Sokak'ta bir taksi buzlu yolda geri geri kayarak iki katlı bir evin merdivenlerine çarptı. Belediye ekipleri merdivenin ilk basamaklarında asılı kalan taksinin kurtarılması için iş makinesiyle buzlu yolda çalışma yaptı.

Öte yandan Etiler'de de kar şiddetini artırdı. Park halindeki araçlar beyaza büründü.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediye ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Kaynak: DHA

İstanbul kar yağışı aybar meteoroloji fırtına kar uyarı