İstanbul'da 21 yeni kreş açıldı

İstanbul Ekrem İmamoğlu İBB
İstanbul'da 21 yeni kreş açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan 21 kreşin toplu açılışı gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çocuklarına özen gösteren, onları iyi yetiştiren bir memleket çok güçlü olur. Biz güçlü olmak zorundayız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerini sağlamak, nitelikli ve güvenli eğitim sunmak için 21 kreş daha 2024-2025 eğitim dönemi için hazır hale getirdi.

Yaklaşık 2 bin çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sunan kreşlerin resmi açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.

İmamoğlu, “21 kreşin daha hizmete girmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. 21 mahallede birden farklı bir mutluluğu, farklı bir sevinci insanlarımızla buluşturduğunu hissedebiliyorum” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul'un bütün çocukları, Türkiye'mizin bütün evlatları hak ettiği değeri görmelidir ve görecektir. Bu konu bizim en önemli konumuzdur. Çocuklarına özen gösteren, onları iyi yetiştiren bir memleket çok güçlü olur. Biz güçlü olmak zorundayız. Milletimizin ve memleketimizin bu coğrafyada çok güçlü olması lazım. İnanın sadece bu ülkenin insanları için değil, yakın coğrafyamızın, bütün dünyanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medeni, çağdaş, muasır medeniyet seviyesinde olmasına o kadar ihtiyacı var ki. Biz öyle herhangi bir coğrafyada bulunan bir memleket değiliz. Bizim bulunduğumuz coğrafya burada yaşamak sorumluluk ister, özen ister, emek ister, gecesini gündüzüne katarak sorumluluk sahibi olmak ister… İnanın bu memleketin bir vatandaşı olmak dahi bir başka ülkenin vatandaşı olmaktan daha büyük. Büyük bir sorumluluk seviyesine sahiptir. Öyle bir coğrafyadayız biz.”

Toplu açılışı yapılan kreşler şöyle:

Eyüpsultan Yeşilpınar ve Karadolap, Küçükçekmece Sultan Murat, Büyükçekmece Pınartepe, Fatih İskenderpaşa, Bağcılar 15 Temmuz, Beyoğlu Hacıahmet, Çekmeköy Hamidiye, Pendik Sülüntepe 18 Mart, Küçükçekmece Atakent, Sultangazi Habibler, Kadıköy Kozyatağı, Eyüpsultan Akşemsettin, Pendik Yenişehir, Ümraniye Esenkent, Sultangazi Cebeci, Bakırköy Yeşilköy, Başakşehir Hoşdere, Arnavutköy Hadımköy, Avcılar Firüzköy ve Pendik Güzelyalı.