İstanbul'a kar geliyor... Meteoroloji tarih verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Ankara hava durumu

Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle Ankara'da ve İstanbul'da kar yağışı görülecek. İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin, valilik de uyarı yaptı. 

Yurt genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Ancak yeni hafta ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olacak. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar hızla düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek. Batı bölgelerde ise mevsim normallerinin birkaç derece altına inecek.

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkisini gösterecek. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, doğu Anadolu ve Toroslar'da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek

İstanbul'a kar geliyor... Meteoroloji tarih verdi! - Resim : 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen verilere göre önümüzdeki 3 gün daha Akdeniz Bölgesi genelindeki yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çarşamba günü için Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağışlar olacak. Öğle saatlerinden sonra ise yağışlar karla karışık yağmur ve kara dönecek.

İstanbul'da en yüksek sıcaklık 4 derece olacak. Kentte Çarşamba ve Perşembe günü kar ve karla karışık yağmur yağacak.

Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ise yeni haftayla birlikte düşecek. Başkentte Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. Yağışın özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların perşembe günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI: KAR SAĞANAĞI BEKLENİYOR

İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin, valilik de uyarı yaptı. 

İstanbul’da meteorolojik değerlendirmelere göre;

11 Ocak 2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısında etkisini arttırması beklenen rüzgârın;  İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 50-80 km/saat hızında fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Perşembe günü etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

İstanbul’da 11-15 Ocak 2022 tarihleri arasında beklenen hava durumu:

11.01.2022 Salı: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın ilin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklenmektedir.

12.01.2022 Çarşamba: Parçalı çok bulutlu yağmurlu, sabah saatlerinden itibaren havanın soğumasıyla birlikte batı kesimlerinden başlayarak zamanla il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarına döneceği tahmin ediliyor.

13.01.2022 Perşembe: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kar sağanağı bekleniyor.

14.01.2022 Cuma: Parçalı bulutlu Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

15.01.2022 Cumartesi: Parçalı bulutlu

Rüzgârın Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, Salı günü kuvvetli (40-60 km/sa) akşam saatlerinden sonra fırtına şeklinde (70-80 km/s), Çarşamba günü fırtına (60-80 km/sa), Perşembe kuvvetlice (30-50 km/s esmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, Çarşamba gününden itibaren 4 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz’de rüzgârın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Marmara Denizi’nde rüzgârın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, güneyinde 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

 

Kaynak: Diğer

İstanbul Ankara İstanbul kar yağış