Bedelli askerlik sebebiyle İstanbul'a giriş çıkışlar hakkında Vali Yerlikaya'dan açıklama

Bedelli askerlik sebebiyle İstanbul'a giriş çıkışlar hakkında Vali Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul'dan ayrılmalarında kısıtlama olmadığını söyledi. Yerlikaya, cenazelerin memleketlere sevki için ise kaymakamlıkların izin belgesi vereceğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehre giriş çıkış kısıtlamasının bedelli askerlikten terhis olacaklar için engel teşkil etmeyeceğini açıkladı. 

Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul’dan ayrılmalarında kısıtlama olmadığını söyleyen Yerlikaya, "Terhis belgesi yeterlidir" dedi.

ARAÇLA GİRİŞ ÇIKIŞ ŞARTLARI

Twitter hesabından bilgilendirme yapan Yerlikaya, "Terhis olacak askeri almak için özel araç ile gelecek 1 kişinin; oturduğu ilden “Seyahat İzin Belgesi” alması şartıyla İstanbul’a giriş ve çıkışına izin verilecektir." ifadelerini kullandı. 

"CENAZELERİN MEMLEKETLERİNE SEVKİ İÇİN KAYMAKAMLIKLAR SEYAHAT İZNİ VERECEK"

Yerlikaya ayrıca, "Covid tanısı dışında diğer nedenlerden dolayı vefat eden vatandaşlarımızın; Cenaze Aracı veya Ambülans ile memleketlerine sevki için kaymakamlıklarımız tarafından seyahat izni verilecektir. Her cenaze için izin verilecek azami sayı 4 kişi ile sınırlandırılmıştır." açıklamasında bulundu.

son dakika son dakika haber