İstanbul Valisi saat verip uyardı: Devam edecek

İstanbul hava durumu kar yağışı Davut Gül
İstanbul Valisi saat verip uyardı: Devam edecek

Son dakika haberine göre; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da akşam saat 21-22'ye kadar fırtınanın etkili olacağını duyurdu.

İstanbul’da dün başlayan sağanak yağış, gece saatlerinde sıcaklığın düşmesiyle bazı bölgelerde kar yağışına dönüştü. Kentin kuzeyinde bulunan ilçelerde fırtına nedeniyle sahil kesimlerinde dev dalgalar oluştu, dere taştı, su baskınları yaşandı.

İstanbul Valisi Davut Gül ve Şile Belediye Başkanı bugün İstanbul'u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış ile ilgili açıklama yaptı. Vali Gül, İstanbul’da 210 civarında ev ve iş yerini su bastığını duyurdu.

Vali Gül, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

5 teknemiz ve dükkanlar zarar gördü. AFAD'ın koordinesinde hasar tespiti yapıyoruz. Hasar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız, vatandaşımıza bu açıdan vereceğimiz desteklerti vermeye çalışacağız. 

Akşam 21.00 - 22.00'a kadar yağışın şiddetli bir şekilde devam edeceğini meteorolojik tahminler söylüyor. Bundan sonrada sabaha kadar etkisini azaltarak devam edecek. Duyarlı olmakta fayda var. Vatandaşlarımız bu gece duyarlı olmalıdır.

ŞİLE'DE YARIN OKULLAR TATİL

İstanbul Şile'de yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil. Hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacak.

ŞİLE’DE DERE TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi. Bazı araçlar da hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile molozlar da suyla etrafa taşındı. Bölgede, birçok iş yeri ve butik otelleri su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.

İstanbul Valisi saat verip uyardı: Devam edecek - Resim : 1

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. 

Yağışın etkisiyle Balıbey Mahallesi, merkez ve rıhtım bölgesinde de ağaçlar devrilirken aydınlatma direği de yola düştü. İlçe merkezinde rögarlar taşarken yollarda göllenme ve su birikintileri oluştu.

Kumbaba Mahallesi'nde de su baskınları yaşandı, sahil kesiminde yüksek dalgalar oluştuğu gözlendi.

GARİPÇE’DE DALGALAR TESİSİ YIKTI

Sarıyer’in Garipçe sahilinde ise fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yer yer 3-4 metreye ulaşan dalgalar, sahilde bulunan bir tesiste maddi hasar oluşmasına neden oldu.

İstanbul Valisi saat verip uyardı: Devam edecek - Resim : 3

Sarıyer Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kaymakam Ömer Kalaylı'nın, yoğun yağış ve fırtınadan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

EYÜPSULTAN’DA TOPRAK KAYMASI

Sağanak yağış Eyüpsultan ilçesinde de toprak kaymasına neden oldu. İlçede bulunan bir inşaatın üst kısmında bulunan çocuk parkında toprak kaydı. Yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından güvenlik nedeniyle park kapatıldı. Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleri çalışma başlattı.

İstanbul Valisi saat verip uyardı: Devam edecek - Resim : 4

FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

Kentte aralıklarla devam eden yağış nedeniyle yollarda su birikintisi oluştu, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ilçelerde fırtına nedeniyle ağaç devrilmeleri meydana geldi.

Beykoz Kanlıca’da Mihribat Caddesi üzerinde bulunan bir ağaç yolun üzerine devrildi.

Avcılar’ın Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde fırtına nedeniyle bir ağaç kökünden söküldü. Ağacın bir bölümü, yol kenarında park halinde bulunan otomobilin üzerine devrildi.

Sarıyer’de şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, Rumeli Feneri Yolu’nu kapattı. Jandarma ekipleri devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan yolda başka kazaların yaşanmaması için tedbir alırken, itfaiye ekipleri ağaçları keserek kaldırdı. Kesilen ağaçların kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Kaynak: Ajanslar