İstanbul sabaha karşı buz tuttu! Kar bekleniyor

İstanbul genelinde sabahın ilk ışıklarında hissedilen hava sıcaklığının sıfırın altına inmesiyle araçların üstü buz tuttu. Uzun zamandan beri beklenen kar yağışı için karla mücadele ekipleri, ana arterlerde hazır olarak bekliyor.

İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, bugün parçalı bulutlu, yer yer puslu ve sisli, yarın hafif yağmurlu bir havanın etkili olacağı belirtildi. 

Kentte sıcaklıkların bugün en düşük 1, en yüksek 8 derece, yarın en düşük 3, en yüksek 7 derece; cuma günü en düşük 2, en yüksek 7 derece, cumartesi günü en düşük 4, en yüksek 9 derece, pazar günü en düşük 6, en yüksek 11 derece olmasının öngörüldüğü aktarıldı.

SABAHA KARŞI BUZ KESTİ

İstanbul'da sabaha karşı hissedilen hava sıcaklıkları sıfır derecenin altına indi. Bazı yollar buz tutarken, Beylikdüzü Barış Mahallesi'nde bir araç buzlanan yolda takla atarak kaza yaptı. 

Bazı araçların üstündeki su birikintilerinin ise buz tuttuğu görüldü. Belediye ekipleri metrobüs üst geçitlerinde ise vatandaşların düşmemesi için tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul sabaha karşı buz tuttu! Kar bekleniyor - Resim : 1

İSTANBUL KAR YAĞIŞINA HAZIR

Geçtiğimiz bir buçuk aylık dönemi yağmurlu ve soğuk geçiren İstanbul'da kar yağışı dört gözle bekleniyor. Meteorolojiden yapılan uyarılar kapsamında karayolları ve belediyeye bağlı ekipler, ana arterleri açık tutmak için bekliyor.

İstanbul sabaha karşı buz tuttu! Kar bekleniyor - Resim : 2

Bu kapsamda kar küreme ve tuzlama araçları önemli bağlantı yolları ve metrobüs güzergahında hazır bekliyor. Ekipler, olası kar yağışı esnasında vatandaşların mağdur olmaması için nöbet tutuyor.

İstanbul sabaha karşı buz tuttu! Kar bekleniyor - Resim : 3

İstanbul kar