İstanbul'da yeniden kar bekleniyor mu? Meteoroloji'nin son dakika İstanbul hava durumu tahmini

İstanbul hava durumu
İstanbul'da yeniden kar bekleniyor mu? Meteoroloji'nin son dakika İstanbul hava durumu tahmini

Yağan karla birlikte son birkaç gündür dondurucu soğukların yaşandığı İstanbul'da, Metereoloji'nin son dakika bilgilerine göre belirli bölgelerde yağmur görülecek. Sıcaklıkların ise az da olsa artması bekleniyor.  

İstanbul soğuk bir güne uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu verilerine göre İstanbul'da hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 9 derece olarak gerçekleşecek.  

İstanbul'da bugünün hava durumu 

Parçalı ve çok bulutlu bir havanın olduğu İstanbul'da bu geceden itibaren batı kısımlarında yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde şehrin kimi bölgelerinde pus ve sis görüldü.  Bugün ve önümüzdeki günlerde kar yağışı beklenmiyor.  

İstanbul'da rüzgar saatte 36 kilometre hızla güneyden esiyor. Nem oranı ise yüzde 57 ila 67 arasında değişiyor. Gece saatlerinden itibaren ise rüzgarın şiddetini biraz daha artırması bekleniyor.  

Önümüzdeki günlerde kar yağacak mı?

İstanbul yarın yani 30 Ocak 2021 Cumartesi günü ise daha sıcak ama yağmurlu bir havaya şahitlik edecek.  30 Ocak 2021 Cumartesi günü İstanbul'da en düşük sıcaklık 7 dereceyken en yüksek sıcaklık 11 derece olacak. 

İstanbul'da 31 Ocak 2021 Pazar günü ise puslu bir hava bekleniyor. En düşük sıcaklık 6 en yüksek sıcaklık ise 12 derece olacak. 

Pazartesiden itibaren ısınma sürecek. Pazartesi günü yağmur beklenirken en düşük sıcaklık 10, en yüksek sıcaklık ise 14 derece olarak gerçekleşecek. 

Marmara Bölgesi'nde hava durumu

Genel olarak Marmara bölgesinde ise bulutlu bir hava beklenirken gece itibariyle özellikle Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'nde yağmur yağması bekleniyor. Güney ve batı kesimlerinde yine geceden itibaren rüzgarın hızının saatte 60 kilometreyi bulması bekleniyor. 

Kaynak: Haber Global TV

istanbula kar yağacak mı istanbul haberleri meteoroloji sağanak yağmur hava durumu tahminleri