Meteoroloji'den birçok bölge için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı hava durumu
Meteoroloji'den birçok bölge için uyarı

Türkiye genelinde hafta sonu itibarıyla etkili olması beklenen kar yağışına ilişkin uyarılar gelirken, bugün için de birçok bölge için, sağanak, pus, buzlanma ve çığ uyarısı geldi. Marmara ve Ege Bölgesi için bugün fırtına uyarısı da geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

KIYI EGE VE ANTALYA İÇİN UYARI

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Edremit Körfezi, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden itibaren ise Trakya'da kuzeybatıdan fırtına(62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PUS, BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Meteoroloji'den birçok bölge için uyarı - Resim : 1

GÜNCEL İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

11 ŞUBAT İL İL HAVA DURUMU

EDİRNE °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

İSTANBUL °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinde ise yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

A.KARAHİSAR °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

DENİZLİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

İZMİR °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ADANA °C, 20°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 19°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ÇANKIRI °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

KONYA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

BOLU °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DÜZCE °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KASTAMONU °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

AMASYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

RİZE °C, 17°C

Az bulutlu

SAMSUN °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 17°C

Az bulutlu

ERZİNCAN °C, 14°C

Az bulutlu

ERZURUM °C, 7°C

Az bulutlu

KARS °C, 7°C

Az bulutlu

VAN °C, 7°C

Az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 16°C

Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 17°C

Az bulutlu

SİİRT °C, 15°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 17°C

Az bulutlu

KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı için tarih verdi. İstanbul'da hava sıcaklığının cuma günü itibarıyla düşmeye başlaması ve pazartesi 0 dereceyi bulması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor" denildi.

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji 3 büyük il için beklenen hava durumunu ise şöyle açıkladı: Havanın; bugün (11 Şubat Perşembe) parçalı çok bulutlu, Cuma günü ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu, Cumartesi ise çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olması bekleniyor. Maksimum sıcaklığın, Perşembe günü 19 derece iken Pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

ANKARA'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK? 

Havanın; Az bulutlu ve açık, Cuma günü çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Cumartesi günü ise parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü yağışların kar şeklinde başlayıp gün içinde karla karışık yağmur ve kara döndükten sonra gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sıcaklığın, Perşembe günü 17 derece iken Pazartesi 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

İZMİR'DE NE ZAMAN KAR YAĞACAK? 

Bugün parçalı ve zamanla çok bulutlu olması beklenen havanın akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. İzmir'in Cumartesi günü parçalı bulutlu, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren ise yeni bir yağışlı sisteminin etkisine girerek, Pazar ve Pazartesi günleri yağışlı geçeceği, yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kuzey kesimleri ile yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Maksimum sıcaklığın, Perşembe günü 19 derece iken Pazartesi 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu meteoroloji il il hava durumu kar ne zaman yağacak 14 şubat hava durumu 13 şubat hava durumu istanbula kar ne zaman yağacak İzmir'e kar yağacak mı