İsmail Saymaz, eşini darp ettiği iddia edilen HDP'li Mensur Işık'la yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, darp iddialarıyla ilgili HDP'li Mensur Işık'ın kendisini aradığını ve "Tartışma sırasında karım başını mutfak dolabına çarptı" dediğini aktardı.

Ebru Işık, eşi HDP Milletvekili Mensur Işık'tan şiddet gördüğünü iddia etmiş ve şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Işık hakkında 'eşe karşı kasten yaralama' suçundan soruşturma başlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Haber Global'de yayınlanan "Sansürsüz" programında Mensur Işık'ın kendisini aradığını ve olayın detaylarını anlattığını belirtti. Saymaz'ın aktardığına göre HDP'li Işık, şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüse yakalandım. 17 gündür evdeydim. Bu arada ben eşime ve çocuklarıma da bulaştırdım. 17 gün sonra test yaptık yine sonuç pozitif çıktı. Bunun üzerine aramızda gerginlik çıktı. Eşim beni virüsü eve taşımakla suçladı. Ben de kızdım, ne belli senin getirmediğin diye itham ettim. Bu tartışma sırasında karım başını mutfak dolabına çarptı. Hastaneye giderken aynı tartışma tekrar açıldı. Karım 'Sen bana iftara atıyorsun, bak ben sana nasıl iftara atacağım' dedi. Sonra hakkımda gerçek dışı beyanda bulundu"

Mensur Işık