İsmail Hakkı Pekin: Yunanistan'la çatışma kaçınılmaz olabilir, Türkiye'nin harp gücünü göstermesi gerekiyor

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Yunanistan'la yaşanan gerilim hakkında, "Yurt içinde bazen 'Bizi Doğu Akdeniz'de çatışmaya çekecekler' diyorlar. Çatışma kaçınılmaz olabilir, olacaksa olacak" dedi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. 

İsmail Hakkı Pekin'in açıklamaları şöyle:

"ÇATIŞMA KAÇINILMAZ OLABİLİR"

(Mısır'la Yunanistan'ın anlaşması) Mısır'la anlaşmayı öne sürerek Türkiye'nin haklarını gasp etmeye çalışıyor. Yarın bu anlaşmayı Lübnan ile, Suriye'yle, İsrail'le yapacak. Yurt içinde bazen 'Bizi Doğu Akdeniz'de çatışmaya çekecekler' diyorlar. Çatışma kaçınılmaz olabilir, olacaksa olacak, gemilerimiz çıkacak, uçaklarımız çıkacak. Yunanistan'ın tutumuna karşı Türkiye'nin harp gücünü göstermesi gerekiyor. Yunanistan'la anlaşmamız mümkün değil. Hep böyle tek başına kararları var. 

"KABUL EDİLEBİLECEK ŞEYLER DEĞİL"

36'da 6 mile çıkarması, hava sahasını 10 mile çıkarması. NATO'da verilen uçuş mili hattını kendi sınırı görmesi, Türkiye'nin karasularını AB'nin sınırları olarak görmesi, kabul edilebilecek şeyler değil. Bu gelecek nesillerimizin hakkına el koymaktır. Türkiye, müreffeh bir ülke olmak istiyorsa bunlara sahip çıkmak durumundadır. 

"O SU PARÇASI KONYA'DAN, KAYSERİ'DEN, KARS'TAN FARKLI DEĞİL"

Meis Adası'nın 180 kilometre güneyinde sismik araştırma yapacaksak o su parçası, Konya'dan, Kayseri'den, Kars'tan farklı bir şey değil. Bu bilinçte olmamız lazım. 

 

İsmail Hakkı Pekin Yunanistan