İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: 2700 TL seviyesi için...

Gündem haberleri Gram altın Altın yorumları İslam Memiş

Finans analisti İslam Memiş, bu akşamki Fed toplantısı öncesi; gram altın, dolar, borsa için tahminlerini sıraladı. Memiş, borsadaki düşüşlere dikkat çekerken, gram altında 2700 lira seviyesine dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Memiş, hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı sonrası düşüşe geçen spor kulüplerinin hisselerini değerlendirirken, dolar, euro, gram altın için uzun vadeli tahminini açıkladı.

Fed'in bugün açıklayacağı faiz kararının, 2024 yılı için şifreler vereceğini söyleyen Memiş, "Borsa İstanbul 7613 puanda. Değer kaybı devam ediyor. Hakemin darp edilmesinden sonra futbol kulüplerinin hisse senetlerinde satış oldu. Bu da hisset tarafına olumsuz yansıdı. Yüzde 5 civarında futbol kulüp hisselerinde düşüş gördük" diye konuştu.

Altın ve dolar fiyatları için değerlendirmeler yapan Memiş, 2750 lira öngörüsünü tekrarladı:

"Fiziki tarafta gram altın 1932 lira, bozdurma fiyatı 1920 lira seviyesinde şu anda.

Piyasaların bu hafta gözü Merkez Bankalarının faiz kararında. Bu akşam Fed, yarın da ECM'nin faiz kararı var. 2024 yılının şifrelerini arayacağız bu akşamki toplantı sonrasında. 2024 yılının ikinci ya da üçüncü çeyreğinde faiz indirimi sinyali var. Burada da dolar karşısında varlıklara pozitif etkiyi gözleyeceğiz.

Bu hafta düşüş trendinde gram ve ons altın ancak bunlar kısa vade için kalıcı değil.Trend yukarı, 2024'te 2700 lira seviyesi, ons altında 2350 dolar gündemde. Bu haftaki düşüşler yılın son düşüşleri ve son alım fırsatları. Kısa vadeli geri çekilmeler de kalıcı olmaz. Asıl hedef 2000 lira seviyesi, psikolojik eşik.

Dolarda yükseliş trendi devam ediyor. Yılı 29.60 - 29.70'te tamamlarız. 30 lira seviyesi normalleşir diye bekliyoruz. Dolar mı euro mu sorusunun yanıtı bizde euro. 2024'te dolara kıyasla daha fazla getirisi olabilir."

Kaynak: Haber Global TV