İslam Memiş net konuştu: 3000'e kadar yolu var!

Gram altın İslam Memiş Gündem haberleri

Altın yeni yıla da rekorla başladı! Kapalıçarşı'da gram altının fiyatı 2.059 liraya kadar yükseldi. Peki şu anda piyasada durum ne? Haber Global ekibi detayları konuğu İslam Memiş ile değerlendirdi.

Altındaki yükseliş ne kadar sürecek, yeni yılda piyasaların seyri ne olacak? Haber Global Muhabiri Esma Murat konuğu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ile konuştu.

Kapalıçarşı'da gram altın 2.059 TL'yi gördü. Peki bu artış sürecek mi? İşte detaylar...

GRAM ALTIN 2024'TE DE REKOR KIRACAK

İslam Memiş, ''Yeni yıla bütün enstrümanların zirve ve yükseliş ile başladığını görüyoruz. Gram altın şu an 2.055 lira iken ons altın ise, 2 bin 65 dolar seviyesinde. Geçen haftaya kıyasla 20 liralık değer artışı var. Sebebi ise Dolar ve Ons altındaki yükselişin aynı haftaya tekabül etmesi.

Orta ve uzun vadeye bakılınca, yeni rekor seviyelerini çok fazla duyacağız. Altın fiyatları, kademeli olarak, yılın ilk çeyreğinde, 2150 - 2200 lira, yılın orta çeyreğinde 2500 lira, yılın üçüncü çeyreğinde ise 2700, kalan dilimde ise 3000 lira seviyesinde devam edecek.

YENİ YILIN GÜVENLİ LİMANI ALTIN

Dolar ve ons altının yükselmesi gram altında rekor yükselmelerine yol açıyor. Haftanın ilk işlem günlerinde yükselmeler devam edecek. 

Peki altın alınmalı mı? Yıllık bazda bakılması gerekir. 1 ay sonra 2100 ve 2200 seviyelerini görünce bugün ki seviyelerin ucuz olduğunu göreceğiz. Bugün fiyatına bakarak uzun vadeli yatırım aracı olarak görmek lazım.

2024 yılında da gram altın en çok kazandıran yatırım aracı olacak. Düğün yapacak olan vatandaşların da bu seviyelerinden faydalanması gerekiyor.'' dedi.