İslam Memiş gram altın bombasını patlattı! Daha üst seviyeler için tarih verdi: "Yeni bir etken devreye girecek..."

İslam Memiş Altın Gram altın Ekonomi haberleri Altın yorumları çeyrek altın

Finans analisti İslam Memiş, dolar TL kuru kaynaklı olduğunu belirttiği gram altın rekorlarına yeni bir etken ekleyerek, "Daha üst seviyeleri görebiliriz" dedi. Memiş, gram altında yeni rekorları için beklediği tarihi Haber Global canlı yayınında açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global canlı yayınında gram altının geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararını da değerlendiren Memiş, 'güven' vurgusu yaptı. İslam Memiş, gram altında 1800 lira ve üstü için iddialı açıklamalarda bulunurken, bunun nedenini bu kez dolar değil, 'ons altın' kaynaklı olarak ele aldı.

İslam Memiş, piyasalardaki yükselişe ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Bu yükselişin nedeni, yılın ilk yarısında dolar TL kurundaki yükselişleri nedeni, gram altın TL'de rekoru getirdi. Ons altın yavaş yavaş toparlanıyor ama bugüne kadar olan süreçte kımıldama yoktu. Sadece içeride dolar kurunun 27 lira üzerine yükselmesi gram altında rekor tazelenmesine neden oldu. Yatırımcısına yılbaşından bu yana yüzde 55, son bir yılda yüzde 75 kazandırdı."

Memiş, şöyle devam etti:

"Şu anda 1738-1755 lira. Resmi kurda 1710 lira seviyesinde. Vatandaşlarımızın mutlaka dikkat etmesi gereken makas aralıkları. Gram altında ve dolarda seçim sürecindeki makas aralıkları geri geldi. Ekranlardaki fiyatlara vatandaşlar inanmasınlar. Hem makas aralıkları var hem de kurlarda ayrışma var. Gram altında 1800 lira direncinin takip ediyoruz.

"GRAM ALTINDA DAHA ÜST SEVİYELERİ GÖREBİLİRİZ"

Ons altında 2350 dolar seviyesi var öngördüğüm. Yıl sonuna kadar hızlı toparlanma görebiliriz. Gram altın ons altında da destek görürse yılın ikinci yarısında daha üst seviyeleri de görebiliriz. Merkez Bankası faiz kararı var mesela, bir görmek lazım bunu. Belirsizliğin olduğu her ortamda altın gibi emtialara yükselişler yansır. Kısa vadede yükselişler devam edecektir ama ne zaman normalleşecektir, bunun cevabı henüz yok.

Sıkıntılı bir sürecimiz var. TCMB'nin faiz kararları uzun yıllardır tahmin edilemiyor. Keşke öngörülebilir bir faiz kararı olsa da piyasalar rahat nefes alsa. Benim tahminim 300-350 baz puan seviyesinde bir artış olacağı yönünde ama yine de bir belirsizlik var. 22 Haziran'daki faiz kararı gibi etkili olan bir toplantı olmayacak. Çünkü güven gitti. Faiz artsa ne olur artmasa ne olur modunda insanlar. Önce güvenin geri kazanılması lazım. Rasyonel politikaların ve şeffaflığın netlik kazanması gerekiyor.

İbre yukarı. Bu yükseliş trendi devam edecek ama nerede duracak, duracak mı? Burada tamamen bir belirsizlik var. Bugünkü koşullar, yeni zamlar enflasyonun geri gelmesinin tetikleyecektir. Yüksek enflasyon ve belirsizlikle birlikte pahalı bir hayat var."

 

Kaynak: Haber Global TV

altın fiyatları Altın yatırım zamanı altın altın haberleri altın yatırımı altın ne kadar gram altın çeyrek altın İslam Memiş gram altın fiyatları