İslam Memiş elinde altın olanlar için tarihi verdi, altın alacakları ise uyardı

Gündem haberleri

Altında hareketlilik bu kez aşağı yönlü sürüyor. Geçtiğimiz hafta 1.250 lira seviyelerinde seyreden gram altın 1.237 liraya kadar geriledi. Peki altında düşüş sürer mi? Detayları Haber Global muhabiri Gizem Bilen konuğu Finans Analisti İslam Memiş'le konuştu.

Haber Global muhabiri Gizem Bilen, altındaki düşüşe ilişkin Finans Analisti İslam Memiş'in görüşlerini aldı.

Altındaki düşüşün sebebine ilişkin konuşan Memiş, "Bugün dolar tarafında da sert bir gerileme gördük serbest piyasalarda. 19.95, 20.14 lira aralığında bir kur var. Dolar kurunun gerilemesi, gram altında çok etkili oluyor. Ve bugün gerilemenin sebebi dolar kurundaki geri çekilmeler." dedi.

MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ VE HAZİRAN UYARISI

Memiş, "Gram altın TL fiyatında yine yıl içerisinde, yıl sonuna kadar yaz aylarında özellikle 1.450, 1.550 lira seviyelerini beklemeye devam ediyoruz. Yani yeni rekorlarını test eden bir gram altın karşımızda olacak haziran sonrası için ama kısa vadede 1.300, 1.350 lira bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

MEMİŞ ALTIN ALACAKLARI UYARDI

Gram altın için bir alım fırsatı olduğunu belirten Memiş, "1.350 lira seviyesinin altındaki sarkmaları yatırımcısı için özellikle düğün yapacaklar için, altın borcu olanlar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 1.450, 1.550'li rakamları yine sahnede olmaya devam edecek. Özellikle makas aralığına dikkat etmek gerekiyor." diye konuştu.

Memiş, elinde altın bulunduran vatandaşların yaz aylarını beklemesi gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

altın İslam Memiş gram altın