İslam Memiş 'bu hafta çok karışık' diyerek duyurdu: Gram altın, dolar, borsa ve ons altın...

İslam Memiş Gram altın dolar
İslam Memiş 'bu hafta çok karışık' diyerek duyurdu: Gram altın, dolar, borsa ve ons altın...

"Bu hafta çok karışık" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, tek tek tüm yatırım araçları için (gram altın, dolar, euro, ons altın, gram gümüş, ons gümüş, borsa) öngörülerini sıraladı. Memiş, bu hafta ani yükselişler konusunda uyararak, "operasyon" iddiasını ortaya attı.

Altın uzmanı İslam Memiş, "Bu hafta kritik bir hafta. Para piyasalarında çok önemli veriler açıklanacak. Peki, yatırımcı bu hafta neye dikkat etmeli?" dedi. 

Kişisel Youtube kanalında haftaya ilişkin ön değerlendirmelerde bulunan Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"Borsa İstanbul 5650 puanda, 0.43'lük değer artışı oldu (12 Haziran). Pozitif görünüm kısa vade için devam etse de kar satışlarına karşı yatırımcı dikkatli olmalı. Borsada bu yıl için 6000 puan seviyesi vardı. Burayı beklemeye devam ediyoruz. Ben kişisel olarak borsadan çıkışlarımı yapmıştım, tekrar girmek için 5000 puana sarkmaları bekliyorum. Borsadan çıkmayanlar 6000 puanı görecektir.

EURO MU DOLAR MI?

Dolar TL kuru 23.65 seviyesinde. 23.76'yı gördü. Güçlü duruş devam ediyor. Yüzde 1.12'lik değer artışı var. Yıl içinde öngördüğümüz 24-25 TL seviyesi masada kalmaya devam ediyor. 22 lira altına sarkmaları beklemeye devam ediyoruz. Elinde doları olanlar da 24-25 lirayı bekleyebilirler. Euro'nun performansı dolara kıyasla bu yıl daha fazla olacak.

Euro TL 25.47 lirada. Değer artışının nedeni de euro/dolar paritesinin yükselmesiydi. 1.07-08 aralığında dengelenmeye çalışıyor. Parite tarafında da 1.15'i bekliyoruz.

ALTINDA YÜKSELİŞLERE DİKKAT EDİN!

Ons altın 1950 dolarda. 1967'ye kadar yükseldi. Yine haziran içinde 1910 doları beklemeye devam ediyorum. Bu hafta çok önemli veriler var, bunlardan sonra 1980 direncini test edebilir ancak kalıcı olamaz. Yükselişlere dikkat edin. Şimdi ons altında sıra. Sıra ile operasyon yapacaklar. Kripto paralarda bu işlem hafta sonu gerçekleşti. Panik yapmamak lazım, tekrar sert şekilde geri gelecek. Şu anda 1952 dolar seviyesinde. Haftayı da muhtemelen 1950 dolar seviyesinde tamamlar.

Gram altın serbest piyasalarda 1490-1500 lira aralığında. Beklemeye devam ediyorum. 22 Haziran faiz kararına odaklandım. Bu tarafı bekliyorum. Gram altın TL'de takip edeceğim bant aralığı 1480-1520 lira aralığı. Önümüzdeki haftalarda tekrar 1480 lira altına sarkmalar bekliyorum. Satmış olduğumuz altınları yerine koyabileceğiz diye düşünüyorum.

ALTIN VE GÜMÜŞ İÇİN 'OPERASYON' UYARISI

Gümüş onsu 23.95 dolar seviyesinde. Burada 23.80 güçlü destek seviyesi. Aşağıda 22.80'i bekliyorum. Yurt dışı verilerinden sonra tekrar 24.40-50'yi test eder. Ons gümüşte yaşanacak yükselişte panik olmamak gerekiyor. Altın ve gümüş tarafındaki operasyonlar daha başlamadı çünkü.

Gram gümüş 18.22 seviyesinde. Serbest piyasalarda da 18-19 lira aralığında dengeleniyor. Bu yıl içinde 20-22 lira seviyelerini bekliyoruz. Yıl sonuna kadar öngörümde bir değişiklik yok.

"BU HAFTA ÇOK KARIŞIK"

Bu hafta yaşanacak yukarı yönlü hareketler kısa vadeli olacaktır. Bu hafta çok karışık. Geniş bant aralığında dalgalanan kritik bir hafta olacak. ABD'de 13 Haziran enflasyon verisi açıklanacak. Düşük gelecek, beklentiler iyimser fiyatlanacak. Çarşamba FED'in faiz kararı, perşembe gün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı var. FED Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamaları var. Çok yoğun bir hafta olacak. Dalgalı bir piyasaya hazır olmak lazım. Alım ve satış yapacaklar bant aralıklarına hazır olmalı. Ons altında, ons gümüşte, kripto paralarda, paritelerde düşüş göreceğiz. Bu hafta oldukça kritik ve önemli bir hafta.

Borsa için de uyardım. 22 Haziran'da saat 14:00'te TCMB faiz kararını açıklayacak. Yeni göreve atanan Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Gaye Hanım ilk sınavını verecek. Faiz artışı olacak mı, olmayacak mı? Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Genel kanaat TCMB'nin faiz artışına gideceği yönünde, ancak artırmazsa işimiz oldukça zorlaşıyor.

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın dolar euro ons altın ons gümüş borsa