Yastıkaltı altın hamlesi gram altın fiyatını düşürür mü? İslam Memiş yanıtladı...

Ekonomi haberleri Altın yorumları Altın Gram altın çeyrek altın

Finans analisti İslam Memiş, yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması hamlesini Haber Global'de değerlendirdi. Memiş, "Yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması, gram altın fiyatlarını etkiler mi?" sorusuna yanıt verdi. Memiş, gram altınla ilgili de konuştu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de hükümetin son altın hamlesini değerlendirdi. Memiş, 'Yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması, gram altın fiyatlarını etkiler mi?' sorusuna da yanıt verdi. 

Memiş'in açıklamaları şöyle:

"Bugüne kadar yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması için birçok hamle yapılmıştı. Fiziki altınını getirenler faiz getirisi alıyordu. Bu kapsam genişleyecek diye bir mesaj alıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bilgiler paylaşacak. Faiz getirisi olacaktır mutlaka. Farklı enstrümanlar mutlaka kullanılacak, faiz hassasiyeti olanlara enstrümanlar tanıtılacak. Ancak bunun içerisinde farklı tekliflerin oluşmasını önemsiyorum. Ev, araba almak için fiziki altınını biriktiriyorlar insanlar. Bankaların alım satım makas aralığı normalleşirse fiziki altın talebi hazırlanır, bu tedbirlerin de alınması gerekiyor.

Ons altın Fed'in politikalarından dolayı baskı altında. Gram altın da 1700'ün altına sarktı. Yine 1700 ve 1680 aralığının orta ve uzun vadeli yatırımcılar için fırsat. Yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılmasının da fiyatlara çok etkisi olacağını düşünmüyorum. Yıllık bazda getiri anlamında vatandaşları korumaya devam ediyor enflasyona karşı gram altın. Gram altın ve ons altın düşüşlerinin de bugünkü ekonomik koşullar ve riskler içinde kalıcı olacağını düşünmüyorum.

Güvenli liman, kötü gün dostu olarak altın görülür. Çıkarılması kolay değildir. Birçok hükümet denedi bunu. Tamamen ekonomiye kazandırılması için avantajlı fırsatlar sunulmalı. Dolarizasyonun önüne geçmek için farklı tercihler de sunulacaktır. Katılım bankaları ön plana çıkabilir diye düşünüyorum."

Kaynak: Haber Global TV

çeyrek altın altın ekonomi haberleri gram altın altın yorumları