İngiltere, Türkiye'yi neden kırmızı listeden çıkarmıyor?

İngiltere
İngiltere, Türkiye'yi neden kırmızı listeden çıkarmıyor?

İngiltere, Türkiye'yi yine kırmızı listeden çıkarmadı. Peki İngiltere, Türkiye'yi neden listeden çıkarmıyor?

İngiltere, 14 Temmuz'da yapılan güncellemede, gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı liste"den Türkiye'yi yine çıkarmadı.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları ve bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 21 bin 250 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

12 Mayıs'tan bu yana kırmızı listede olan Türkiye, 3 haftada bir yapılan güncellemelerde daha önce iki kez daha kırmızı listede tutulmuştu. Ancak bu kez Türkiye'de düşen vaka sayıları ve aşılamanın hız kazanmasıyla, Türkiye'nin kırmızı listeden, daha düşük risk grubundaki "sarı listeye" eklenmesi beklentileri doğmuştu.

BBC Türkçe'nin İngiliz iNews'ten aktardığı habere göre Türkiye'nin kırmızı listede kalmaya devam etmesinin nedeni, İstanbul'un uluslararası yolcular için dünya çapında bir aktarma merkezi olması ve Delta varyantının bu merkezler yoluyla yayılmasından endişe duyulması.

Gazete İstanbul Havalimanı'nın 2020 yılında Avrupa'da en yoğun çalışan havalimanı olduğuna dikkat çekti.

Gazetede görüşüne yer verilen British Airways'in eski strateji danışmanı Robert Boyle, Türkiye'nin kırmızı listeden çıkmak için en iyi şansının, İngiltere hükümetinin mevcut seyahat önlemlerinin nasıl çalıştığını gözden geçirip yeniden güncelleme yapacağı 5 Ağustos olduğunu söylüyor.

Boyle, Türkiye'nin 14 Temmuz'daki güncellemede kırmızı listeden çıkarılmayacağını tahmin etmişti.

Haberde, İngiliz hükümetinin seyahat kısıtlamalarını en geç 31 Temmuz'a kadar uygulamada bırakacağı taahhüdünde bulunmuş olduğu hatırlatılıyor.

İngiltere ingiltere kırmızı liste