İmamoğlu davasında kararın açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, İstanbul'a döndü

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gündem haberleri
İmamoğlu davasında kararın açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, İstanbul'a döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretini yarıda bırakarak İstanbul'a döndü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14-17 Aralık tarihleri arasında Almanya'da gerçekleştireceği programlara katılmak üzere sabah saatlerinde başkent Berlin'e gitmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, Almanya programını iptal ederek Türkiye’ye döndü.

Kılıçdaroğlu’nu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da karşıladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra Saraçhane'deki belediye binasına geçti.

İmamoğlu davasında kararın açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, İstanbul'a döndü - Resim : 1

'SAYIN BAŞKAN MORALİNİ BOZMA'

CHP’li belediye başkanları ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan CHP lideri, İmamoğlu’nun makam odasına geçti. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Başkanım hüzün bize yakışmaz. Çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsemeliyiz. Bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da hep beraber birlikte yapacağız. Ekrem Başkan'ın haksızlığa uğraması aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına geliyor. Eğer bir yargı 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa o yargı, yargı değildir. O yargı birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır. Onlara biz hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olmalı. Sayın Başkan hiç moralini bozma, gülümsemeni sürdür. 16 milyon insana gülümsemeyle hizmet et. Bundan endişen olmasın, 16 milyon seni kucaklıyor."

DAVUTOĞLU DA SARAÇHANE’YE GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saraçhane’de bulunan İBB Başkanlık Binası'na geldi. Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bina girişinde karşılandı.

İmamoğlu davasında kararın açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, İstanbul'a döndü - Resim : 3

İkili, binaya giriş yaptıktan sonra açıklama yapmadan, basına kapalı şekilde görüşme alanına geçti. Görüşme sonrasında Davutoğlu açıklama yaptı.

 Davutoğlu, “Siyasetin yargı üzerine müdahalesiyle karşı karşıyayız. Gelecek seçimlerle ilgili mesaj verme niyeti varsa iktidardakilerin; bu mesaj bizlerce kabul görmeyeceği gibi, karşılığında gereken demokratik çabayı gösteririz" dedi.

 

Kaynak: DHA

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu İBB