İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması: Ya kanal ya İstanbul

Kanal İstanbul Projesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. "Hangi devlet yetkilisi çıkıp size Kanal İstanbul projesini anlattı?" diye soran İmamoğlu, "Bu ya kanal ya İstanbul ikileminde çok önemli bir iştir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, "Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi"nde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu kanal İstanbul tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Böyle bir projenin var olup olmadığından emin değilim. Bugüne kadar sadece bir 3D görüntüsü sunuldu" ifadelerini kullandı. 

 İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ortada bir proje var yada yok. Emin değilim. Bütünüyle İstanbul Boğazını kurtaracak bir sav var. Gösterilen similasyon filminde kanalın yanında 40 katlı gökdelenler var. Kanal İstanbul'un yanına kentleşme olacak. Bu çok kötü bir kentleşmeyi dayatma ve rant projesidir. İstanbul'un suyu, Marmara ve canlı türleri tehlikede. 8 senedir takip ettiğim bu projeyle ilgili teknik ayrıntılarının anlatıldığı bir toplantı görmedim ve duymadım.

"PAZARTESİYİ BEKLEYİN"

Bakan en yakın zamanda kazama vuracaklarını söylüyor. Nerede insanların fikri. Bu proje 16 mlyonu değil, 82 milyonu ilgilendiriyor. İBB'nin haklarını araştırıyoruz Pazartesi'yi bekleyin. Bu hayatı bir mesele.  

Projenin teknik açıklamasını dinleyecek ortam görmedim. Ben akıllı her projeyi savunabilecek karaktere sahibim. Bu ya kanal ya İstanbul ikileminde çok önemli bir iştir. İstanbullunun hiç bilgi sahibi olmayanların önüne bunu tek tek anlatacağız. Bekleyin Ocak ayının ilk haftası çalıştay yapacağız. Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız' ne kazması bu ya. Kanal İstanbul bu basit bir iş değil, oraya kazma vurulmaz."

İstanbul halkının projeye ilişkin bilgisi olmadığının altını çizen İBB Başkanı, "Hangi devlet yetkilisi çıkıp size Kanal İstanbul projesini anlattı?" diye sordu.

"Bu bir rant projesidir" eleştirisinde bulunan İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan 56 sayfalık raporu hatırlatarak, "Marmara Deniz tehlikede, canlılar tehlikede" dedi. 

son dakika son dakika haber