"Covid-19 sırasını protesto etmek için soyundu" iddiası... İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

İstanbul koronavirüs
"Covid-19 sırasını protesto etmek için soyundu" iddiası... İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, "Bir kişinin hastane önünde oluşan koronavirüs sırasını protesto etmek için soyundu" iddiasına ilişkin açılama yaptı. Açıklamada, bahsi geçen kişinin psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini belirtildi.

İstanbul'da ise bir vatandaşın, koronavirüs (Covid-19) test kuyruğunu protesto etmek için hastane önünde pantolonunu indirerek durumu protesto ettiği öne sürüldü. Çıplak bir şekilde sıra bekleyen adam, çevredeki başka bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Konuyla ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, sosyal medyada "Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde oluşan Covid-19 kuyruğunu protesto eden bir vatandaş çıplak bir şekilde sıra bekledi" başlığıyla çıkan haberlere ilişkin kamuoyuna bilgilendirme gereksinimi doğduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"17 Kasım 2020 tarih, saat 14:00 sularında madde kullanım öyküsü olan psikolojik ve somatik rahatsızlıkları nedeniyle Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Acil Servisine başvuran hasta, değerlendirme esnasında acil servisi izinsiz terk etmiş ve dışarıda ayrı bir alanda yer alan Covid-19 test alanı yakınında psikolojik rahatsızlığından kaynaklanan eylemi gerçekleştirmiştir. Bu nedenle meydana gelen olay, Covid-19 test sırası ile ilgisi bulunmayan bir hadise olup, kamuoyu ile paylaşmak gereksinimi doğmuştur. Sağlık çalışanlarımız canla, başla halkımıza hizmet vermektedir."

 

Kaynak: AA

İstanbul