İkinci öğretim programları kapatıldı mı? İkinci öğretim programlarında okuyanlara olacak?

HABER MERKEZİ
YÖK son dakika
İkinci öğretim programları kapatıldı mı? İkinci öğretim programlarında okuyanlara olacak?

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Peki, ikinci öğretim programlarında okuyanlara olacak?

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni kararı duyurdu. Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. bu gelişmenin ardından bu öğretim programlarında okuyan öğrenciler son dakika gelişmelerini araştırıp ikinci öğretim programlarında okuyanlara ne olacak sorusuna yanıt arıyor. İşte konuyla ilgili son dakika gelişmeler ve haberler...

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILDI!

Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" dedi.

İkinci öğretim programları kapatıldı mı? İkinci öğretim programlarında okuyanlara olacak? - Resim : 1

Geçen sene 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti.

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMINDA OKUYANLARA NE OALCAK?

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz.”

Devlet üniversitelerine gösterdikleri kolaylıkları vakıf üniversitelerine de göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Özvar, “Adalet programında yaptığımız benzer uygulamaları burada da yapacağız. Bu bakımdan herhangi bir kayıp olmayacağını özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.