İki mahalle daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

İki mahalle daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesindeki Yeni Mahalle ve Cumhuriyet mahallesi koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli Beldesindeki Cumhuriyet ve Yeni Mahalle'ye giriş ve çıkışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan karantina kararı üzerine sınırlandırıldı. 

Sumbas Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 04.04.2020 tarih ve 07.00'dan itibaren ilçemiz Mehmetli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışların sınırlandırılması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

HANGİ İL, İLÇE, MAHALLE VE KÖY KORONAVİRÜS NEDENİYLE KARANTİNA ALTINA ALINDI?

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı illerde tedbirler kapsamında karantina kararı alındı.

İl il ve gün gün karantina kararı alınan yerler şöyle:

3 NİSAN 2020

Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir, Pütürge ve Kuluncak ilçelerindeki 5 mahalle, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı. Karantina kararı ile birlikte toplam nüfusu bini aşan 5 mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı, güvenlik önlemleri artırıldı.

DENİZLİ’DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Denizli’nin Çal ilçesi Denizler Mahallesi’nde bir kadının korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle mahalle karantinaya alındı. Evrensel'in edindiği bilgiye göre; Kişinin temasta bulunduğu kişiler tespit edilerek gözlem altına alındığı öğrenilirken mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma tarafından emniyet tedbirleri alındı. Karantina bilgisi hakkında resmi makamlarca henüz açıklama yapılmazken mahalleye giriş ve çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.

ÇORUM'UN OĞUZ KÖYÜ DE KARANTİNAYA ALINDI

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kentte daha önce 3 yerleşim yeri karantinaya alınmıştı. Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyünün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı belirtildi. Çorum'da, daha önce de Sungurlu ilçesinden Oyaca, Mecitözü ilçesinden Fındıklı ile Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyleri karantinaya alınmıştı. Köylerin giriş ve çıkış noktaları, jandarma ekiplerince kapatıldı.

2 NİSAN 2020

SİİRT ŞİRVAN'A BAĞLI AKGEÇİT KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, köyde ikamet eden 2 kişinin Kovid-19 tetkik sonucunun pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa kapatılan köyün karantina altına alındığı bildirildi.

KARAMAN’IN AYRANCI’YA BAĞLI BERENDİ KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyünün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla ilçeye bağlı Berendi köyünün giriş ve çıkışa kapatılarak karantina altına alındığı belirtildi.

MALATYA'DA KARANTİNAYA ALINAN MAHALLE SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Malatya'da Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi ve Pütürge ilçesine bağlı Sahilköy Mahallesi'nin de karantinaya alınmasıyla, kentte karantinaya alınan mahalle sayısı 5'e yükseldi.

SİLVAN’DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır Silvan’da bir mahalle muhtarı ve eşinin koronavirüs testleri pozitif çıktı, mahalle karantinaya alındı.Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir mahalle muhtarı ve eşinin yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtildi. Koronavirüs şüphesi ile Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tutulan çiftin yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Hastane izolasyona alınan muhtar ve eşinin yaşadığı 80 haneli mahalle de karantina altına alındı.Mahallenin giriş çıkışları kapatılırken, doktorların mahallede yeni vakaların olup olmadığını kontrol ettiği öğrenildi.

ÇORUM'DA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çorum'un Laçin ilçesindeki Çamlıpınar köyü İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından 14 gün süreyle karantina altına alındı. Karantina süresince köye giriş ve çıkışların kolluk kuvvetlerinin kontrolünde sağlanacağı belirtildi. Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Fındıklı ile Sungurlu'nun Oyaca köyleri karantinaya alınmıştı.

KONYA'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Konya'nın Ilgın ilçesi Argıthanı Mahallesi, il dışından gelen 1 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. Mahalleye giriş, çıkışlar kapatıldı.

İzmir'den bir yakının cenazesine katılmak için Argıthanı Mahallesi'ne gelen kişi, dün yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, ailesi ve temasa geçtikleri kişiler sağlık ekipleri tarafından takibe alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yaklaşık 3 bin nüfuslu mahalle bugün karantinaya alındı. Mahalle halkı sokağa çıkartılmazken, Ilgın Belediyesi ekipleri de dezenfeksiyon çalışması yaptı. Jandarma da mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Beyşehir ilçesinin Esence Mahallesi'nin dünden itibaren karantinaya alınması üzerine Konya'da karantinaya alınan mahalle sayısı 2'ye yükseldi.

ORDU'DA 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi koronavirüs tespit edilen vakaların görülmesi üzerine karantina altına alındı.

İLK KEZ BİR İLÇE MERKEZİ KARANTİNADA: BORÇKA

Artvin’in Borçka ilçe merkezi ve Aralık köyü koronavirüs salgını önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Böylece ilk kez bir ilçe merkezi karantinaya alınmış oldu. 

KARS'TA BİR KÖY DAHA KARANTİNA'DA

Kars'ta bir köy daha koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kars'ın Selim ilçesi Benliahmet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Benliahmet köyünün, bugün itibarıyla karantinaya alındığı bildirildi. Açıklamada, köye giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı ve Kağızman ilçesi Karabağ köyleri karantinaya alınmıştı.

1 NİSAN 2020

MUŞ'TA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Muş'ta merkez Yazla ve Alagün ile Bulanık ilçesine bağlı Yüzbaşı köyleri karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: "Yoğun İstanbul ve diğer illerden gelişler, bazı vatandaşların ev karantina kurallarına uymaması, geldikleri araçta Kovid-19 pozitif vaka çıkması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştır. Sağlık ve diğer ihtiyaçlar için her türlü tedbir alınmıştır.’’

SAMSUN'DA OVACIK MAHALLESİ KARANTİNAYA ALINDI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Ovacık Mahallesi Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği belirtilen açıklamada, mahallede istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verildiği kaydedildi.

UŞAK'TA GÜRLEK KÖYÜ KARANTİNADA

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Gürlek köyü, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

NİĞDE'DE ULUKIŞLA KÖYÜ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Niğde’de Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle biraraya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." ifadesine yer verildi.

SİVAS ZARA'YA BAĞLI TUZLAGÖZÜ KÖYÜ KARANTİNADA

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü köyünün, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Böylece Sivas'ta karantinaya alınan köy sayısı 10'a yükseldi.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin Şenbağlar, Koyulhisar ilçesinin Boyalı, Dilekli, Kurşunlu, Yağcılar, Suşehri ilçesinin Boyalıca, Gökçekaş, Yıldızeli ilçesi Üyük ve Doğanşar ilçesi Darıkol köylerinde daha önce karantina kararı alınmıştı.

31 MART 2020

SİVAS'TA 1 KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Böylece Sivas'ta karantinaya alınan köy sayısı 9'a yükseldi.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin Şenbağlar, Koyulhisar ilçesinin Boyalı, Dilekli, Kurşunlu, Yağcılar, Suşehri ilçesinin Boyalıca ve Gökçekaş, Yıldızeli ilçesinin ise Üyük köylerinde daha önce karantina kararı alınmıştı.

ZONGULDAK'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Zonguldak'ta Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Velibeyler Köyü Merkez Mahallesi'nin karantinaya alındığını açıkladı. Kararın saat 21.00 itibarıyla uygulanmaya başlandığını duyuran Altay, "Velibeyler Köyümüzdeki korona pozitif vakasıyla bağlantılı olarak temaslı kişilerin hastalığı yayma tehlikesine karşı, Devrek ilçe Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 31 Mart tarihli ve 7 sayılı ara kararı ile Velibeyler Köyü Merkez Mahallesinde karantina kararı alınmıştır. Bugün saat 21.00 itibariyle giriş çıkışlar 14 gün yasaklanmıştır" dedi.

BATMAN SASON'DA 3 ADRES VE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Batman'da Sason merkeze bağlı Yeşilova, Yıldızlar ve Tekinler mahallesindeki 3 adres ve Altıdere köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sason Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz Altıdere köyünde ve ilçe merkezinde 3 ayrı adreste koronavirüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

30 MART 2020

BİTLİS'TE 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyü, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışların kapatıldığı duyuruldu.

Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyü, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Mutki İlçesine bağlı Koyunlu Köyü’nün geçici süreyle karantinaya alınarak köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir" denildi.

MALATYA'DA 1 MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi karantina altına alındı.

KARS'TA 3 KÖY VE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünün karantinaya alındığı belirtildi. Bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar durduruldu.

VAN'DA BİR MAHALLE VE 1 MEZRA DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy, Başkale ilçesinin Esenyamaç, Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarının ardından, Başkale'nin Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası da koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

DERSİM'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü, bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması sebebiyle Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

29 MART 2020

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

ÇANKIRI

Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü karantinaya alındı.

SİVAS'TA 5 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sivas'ta 5 köy (Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri) karantina altına alındı.

YOZGAT

Yozgat'ta Derbent köyü, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

MALATYA'DA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın Darende ve Arapgir ilçelerinde iki mahalle karantinaya alındı.

GİRESUN

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ARTVİN

Artvin'in Borka ilçesi Cami Camili köyü, karantina altına alındı.

MARDİN

Mardin'in Mazıdağı’na bağlı Yetkinler köyü karantinaya alındı.

28 MART 2020

DERSİM

Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü karantina kararı alındı.

27 MART 2020

RİZE’DE 1 BELDE 4 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

İlk bölgesel karantina kararı Rize’de alındı. Rize'de, merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve 4 köy (Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri) koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı.

MARDİN

Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Derinsu mahallesi karantina altına alındı.

VAN

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi karantinaya alındı. Hanköy Mahallesi'nin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları da karantinaya alındı.

YOZGAT

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü, karantinaya alındı. 

karantina koronavirüs osmaniye