İçişleri'nin İBB'de işe alımlarla ilgili raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi

Gündem haberleri İBB son dakika

İçişleri Bakanlığı tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelle ilgili tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımlarla ilgili incelemesini tamamlayarak raporu teslim ettiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir" denildi.

RAPORUN GEREKÇESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan bazı personellerin terörle iltisaklı olduğu iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı yaptığı incelemeyi tamamladı. Bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan 578 sayfalık rapor savcılığa teslim edildi. Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakkında iki ayrı terör davası açılmıştı.

Dernek referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne örgüt üyesi ve sempatizanı kişilerin işe alındığı iddiası var. Belediye tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanı ailelere dağıtıldığı öne sürülüyor.

 

Kaynak: DHA

İBB içişleri bakanlığı Cumhuriyet Başsavcılığı