İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan 'HDP kongresi' açıklaması: 21 kişiden 6'sı yakalandı

Gündem haberleri HDP İçişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan 'HDP kongresi' açıklaması: 21 kişiden 6'sı yakalandı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, HDP Kongresi'nde pankart açma girişimi için, "Şu ana kadar 6 yakalama ve gözaltı var. 15 şahsın yakalanmasına dönük çalışmalar devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çataklı, HDP Kongresi'nde pankart açma girişimi için, "Şu ana kadar 6 yakalama ve gözaltı var. 15 şahsın yakalanmasına dönük çalışmalar devam ediyor" dedi.

Çataklı'nın açıklamaları şöyle:

(Batı Karadeniz’deki sel olayıyla ilgili) 2 bin 786 kişi güvenli alanlara başarılı bir şekilde tahliye edildi. 2 vatandaşımızın arama çalışmalarına devam ediyoruz.

(Demir-Yumruk Operasyonu ile ilgili) Ankara merkezli 29 ilde 307 şahıs yakalanmış, 67 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Haziran ayında, içeriğinde İlkbahar/Yaz ve Eren/Abluka’nın da bulunduğu terör örgütü PKK’ya yönelik faaliyetlerimiz kapsamında; kırsal alanda 8’i büyük, 61’i orta çaplı olmak üzere toplam 12 bin 654 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 421 operasyon yapılmıştır.

Operasyonlarda aralarında 1’i liste dışı, 1’i gri 2’si turuncu, 2’si mavi, kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 142 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 791 şüpheli gözaltına alınmış ve 405 kişi tutuklanmıştır.

2022 yılı Haziran ayında toplam 16 terör eylemi engellenmiştir.

Haziran ayında terör suçları kapsamında, 16 bin 220 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 6 bin 141 kişi hakkında yasal işlem yapılmış, 87 kişi yakalanmıştır.

Kaynak: DHA

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı HDP kongresi