İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Teröristlere ve işbirlikçilere asla ama asla göz açtırmayacağız"

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya Gündem haberleri
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Teröristlere ve işbirlikçilere asla ama asla göz açtırmayacağız"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sarıyer Santa Maria Kilisesi saldırısına dair İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, saldırının faili 2 katil zanlısının yakalandığını belirterek "Teröristlere ve işbirlikçilere asla göz açtırmayacağız." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer Santa Maria Kilisesi saldırısı konusunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

-Faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğini belirtmiştim. Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı. Cinayeti işleyen her 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rus olan bu iki yabancının DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz. İki zanlıyı yakalayan İstanbul Emniyetimize, Kahraman Polisimize teşekkür ediyorum. 

-İstanbul'umuz farklı din ve mezheplere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır. Teröristlere ve işbirlikçilere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarımıza bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Terörün her türlüsü ile azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. 

-Her birinize teşekkür ediyorum. İyi geceler diliyorum.