İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi?' sorusuna canlı yayında flaş yanıt

Süleyman Soylu suriye sığınmacı göçmen krizi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi?' sorusuna canlı yayında flaş yanıt

Katıldığı bir televizyon programında canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Suriyeli sığınmacılar' hakkındaki sorulara da cevap verdi. Soylu, kendisine yöneltilen 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi? sorusuna 'Elbette dönecekler" şeklinde yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulunuyor. Gündemdeki birçok konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları canlı yayında cevaplandıran Bakan Soylu, Suriyeli sığınmacılar hakkında da konuştu. Bakan Soylu, canlı yayında, kendisine yöneltilen 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi?' sorusuna, 'Elbette dönecekler.' şeklinde karşılık verdi. 

Suriyeli sığınmacılarla ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda.

Komşumuzda yaşanan bir dram var. Milyonlarca insan yerinden edildi ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu insanların en büyük bölümü Türkiye'ye geldi. 2011'de başladığı zaman biz bu sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmedik. Bu insanlar elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda. Türkiye'de 3 milyon 650 bin Suriyeli sığınmacı var." ifadelerini kullandı.

"SURİYELİ SEÇMEN SAYISI 120 BİN"

Bakan Soylu Suriyeli seçmen sayısını da açıkladı. Soylu konuya ilişkin, "Suriyeli seçmen sayısı 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini çocuk. Bunlar kimler? Çok kriterimiz var. Sanatkarı var, mühendisi var, doktoru var, iyi öğrencisi var, sigortalı çalışmaya devam eden var. Bir ara bir şikayet vardı, en iyileri Avrupa'ya gidiyor. Türkiye bir çadır devleti değildir. İlk kez de vatandaş yapmıyor. Bu işin kriterleri var." dedi.Kaynak: Mynet

 

 

 

Kaynak: Diğer

süleyman soylu Suriyeli sığınmacılar