İçişleri Bakanı Soylu'dan öğretmenlerin eylemine müdahale açıklaması

Süleyman Soylu Gündem haberleri

Öğretmenlerin eylemine polis müdahalesi tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Toplumu kaosa, kargaşaya sevk etmeye çalışan bir anlayışa yönelik bir adım var. Bu Türkiye'de olmadı, olmayacak. Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara'daki eylemde öğretmenlerin gözaltına alındığına ilişkin Twitter'da yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Bakan Soylu şunlşarı ifade etti:

"Meslekler arasında bir kamplaştırma ve kutuplaştırma yapılmak isteniyor. Sanki 2023’te Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var içimde. Öğretmenlerle, polisleri, sağlıkçılarla ise bir başka meslek grubunu karşı karşıya getirmek; bu çabanın derdini anlamış değilim. Normal bir aklın böyle bir çabası olmaması lazım.

Toplumu kaosa, kargaşaya sevk etmeye çalışan bir anlayışa yönelik bir adım var. Bu Türkiye'de olmadı, olmayacak. Bu eski Türkiye'de kaldı. Buna kimsenin gücü yetmez. Sayın Kılıçdaroğlu değil, yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Türkiye’nin güvenlik açısından böyle bir açığı söz konusu değildir. Bir eylem yapılınca yasaya uygun olup, olmadığına bakılır. Yapılan eylem yasak ise polis uyarıyor defalarca. Bununla alakalı olarak bir eylemmatik ile karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda bir öğretmen değil, velev ki olabilir, velev ki müdahalede bizim de bir eksiğimiz olabilir. Biz buna da bakarız ve değerlendiririz. Ancak bu kişi elinde HDP’nin amblemiyle, onların malum işaretleriyle sürekli olarak eylem yapan bir kişi. Bu kişiyi gözaltına aldılar. Buradan beslenmeyiniz. Önerilerinizle ve geleceğe yönelik atacağınız adımlarla bir tavır ortaya koyun" dedi.

"HEMEN GEREKEN YAPILDI VE TUTUKLANDI"

Bakan Soylu, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bir polisin şiddete uğradığını belirterek, "Dün akşam itibarıyla olayı öğrendim ve valimizle konuştum. O olayla ilgili hemen gereken yapıldı ve tutuklandı. Biz olayın her tarafına bakıyoruz. Bizim için olayın kanunlara uygunluğu önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zamanda olmadığı kadar bugün güçlüdür" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, 'af çalışması' iddiaları ile ilgili ise kendisinin bilgisinin olmadığını söyledi.

THODEX CEO'SU NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in iade süreci hakkında da bilgi veren Bakan Soylu, şu bilgileri paylaştı. 

"Nisan ayından Interpol üzerinden kırmızı bülten çıkardık, haziran ayında Arnavutluk'a tekrar gönderdik. Dün itibariyle orada yakalandı. Ardından hemen Emniyet Genel Müdürlüğümüz Adalet Bakanlığı'yla temas kurarak, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'yle temas kuruldu. Dışişleri Bakanımızla temastayız, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. İki arkadaşımız Arnavutluk'ta. Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'yle temas ettiler. Bu iade süreci biraz sürer, mahkeme süreci var. İki yöntem vardır. Deport edilebilir ancak mahkeme döneminde bu süreç kullanılmaz. Mahkeme süreci sonrası iade edilir. Orada mahkemenin ne zaman olacağı ve mahkemenin kararına bağlıdır. Arnavutluk makamları bize yardım eden, destekte bulunan tavır içerdiler."

 

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu thodex