İçişleri Bakanı Soylu da 'Ekrem İmamoğlu'na suikast' iddiasına ilişkin açıklama yaptı

Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu
İçişleri Bakanı Soylu da 'Ekrem İmamoğlu'na suikast' iddiasına ilişkin açıklama yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik iddialara dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz" dedi.

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar iddiayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi Halk TV’de açıkladı.

Süleyman Soylu, Dündar’a konuyla ilgili şunları söyledi:

"Zaman zaman siyasi kişilikler veya dönemin çok popüler insanları ya da devlette görev yapan kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgiler ulaşır bize.
Bu ya açık istihbarat kaynaklarından elde edilir ya da terör örgütlerinin veya bu eylemleri yapacak grupların teknik takipleri sırasında elde edilir veya operasyonlardan sonra yapılan sorgulamalarda buna benzer duyumlar alınır ve bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir ve gerekirse o kişiyi koruyan koruma polislerine bildirilir, Koruma Şube Müdürlükleri ve istihbarat birimlerimiz tarafından. Ve onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır. Gerekirse bu ekipler takviye edilir. Tabi bu arada derecelendirilmeye göre operasyonlar yapılır ve böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz."

İBB