Bakan Soylu: Akşener'in Cumhurbaşkanımıza söylediği söz ağırıma gitti

Süleyman Soylu Meral Akşener
Bakan Soylu: Akşener'in Cumhurbaşkanımıza söylediği söz ağırıma gitti

İçişleri Bakanı Soylu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yanıt vererek "Akşener'in Cumhurbaşkanımıza kadınlar üzerinden söylediği söz ağırıma gitti. Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi. 

"ALLAH KURTARSIN"

Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Akşener’in Cumhurbaşkanımıza kadınlar üzerinden söylediği söz ağırıma gitti...Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir. Faşist bir zihniyeti körü körüne savunmak adına niteliksiz saldırmak Allah’ın gücüne gider..."

"Bir siyasetçinin başına gelebilecek en büyük musibet, bugün yanında bulunduklarına alet olmaktır... Siyasi tarihimizde bunların kullandığı kimse iflah olmadı... Allah kurtarsın."

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı'nın Cibali - Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmının açılışında konuştu.

Kadın cinayetlerine ilişkin konuşan Akşener, "Bir günde 3 kadın katledildi bu ülkede. İstediğimiz kadar bağırıp çağıralım Ankara'dakiler duymuyor. Başkanım sizden İstanbul'a başka bir vizyon daha koymanızı istiyorum. İstanbul'un, Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul'da bir kadının, akşam üstü karanlıkta işinden çıktığı takdirde evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Bir kadın elektrik direklerinden sönen ampuller sebebiyle kalbi ağzında evine yürümek zorunda kalmasın istiyorum. İstanbul'a bir başka şehirden otobüsten, trenden, nereden inerse insin bir kadının İstanbul'a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum. Buna başaracağınıza inancım tamdır. " demişti.

Akşener daha sonra Twitter'da yaptığı paylaşımda "Sayın @RTErdogan; Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Soylu