İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu nerede? Kendisi açıkladı

Ekrem İmamoğlu İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu nerede? Kendisi açıkladı

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış kentte hayatı olumsuz etkilerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun nerede olduğu sorusu Twitter'da kısa sürede gündem oldu. Bunun üzerine İmamoğlu'ndan "Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım" açıklaması geldi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış sonrası birçok ilçede evler, iş yerleri ve yollar sular altında kaldı.  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sahada gözükmemesi merak konusu oldu. 

Kısa sürede İBB Başkanı hakkında binlerce tweet atılırken, "Ekrem İmamoğlu nerede?" sorusu Twitter'da gündemin ilk sıralarına oturdu.

Bunun üzerine İmamoğlu, İstanbul’da dün ve bugün etkili olan yağışlarla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale etti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı."

"Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.”

"Bayramda bile huzursuzluk çıkarmak isteyenler de yok değil. Onları seçimlerden beri sağduyuya davet ediyorum, yılmadan da edeceğim. Ülkemizin ve İstanbulumuzun kavga ve kötülüğe değil, hizmet ve dayanışmaya ihtiyacı var. İBB hizmete ve dayanışmaya devam ediyor."

 

İstanbul İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu twitter