Hüsamettin Cindoruk: CHP benim de partim, var mı diyeceğiniz?

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Hüsamettin Cindoruk: CHP benim de partim, var mı diyeceğiniz?

Eski TBMM Başkanı Cindoruk, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda konuştu, "Benim fikirlerimi savunuyorsa, hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, bugün CHP benim de partimdir. Var mı diyeceğiniz?" dedi.

Basın Konseyi'nin 35. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'daki Büyük Kulüp'te tören düzenlendi. Programda eski TBMM Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi eski Demokrat Partili Hüsamettin Cindoruk'a "demokrasiye ve basın özgürlüğüne yaptığı katkılar" dolayısıyla verilen "Onur Ödülü"nü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takdim etti.

Kılıçdaroğlu'nu takdir ettiğini söyleyen Cindoruk,  konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün CHP benim de partimdir. Var mı diyeceğiniz? Benim fikirlerimi savunuyorsa, benim hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'ni tekrar teşhis etmek istiyorsa o benim partimdir artık mesele budur" dedi...

Siyasete Demokrat Parti'de başlayan Cindoruk, Yassıada yargılamalarında 18 Demokrat Partili vekilin avukatlığını üstlenmiş; 12 Eylül döneminde ise siyasi yasaklılar kervanına katılıp Süleyman Demirel ile birlikte Zincirbozan'da 4 ay tutuklu kalmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

hüsamettin cindoruk Kemal Kılıçdaroğlu