Her seferinde koparıp atıyorduk ama bakın nasıl kullanılıyormuş! Mısır püskülünü kaynatıp içenler çok şaşırıyor
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda bazı gıdaların alternatif tüketimleri de yeniden popüler hale gelmeye başladı. Mısır pişirirken etrafındaki püskülü soyup çöpe atanlar bu haberi okuyunca çok üzülecek.
Mısırların püskül kısmını tüketirken doğal bir çay hazırlayabilir ve mısır püskülünün sağladığı faydalardan bu şekilde yararlanabilirsiniz. Mısır püskülü çayını evde hazırlayabileceğiniz gibi dışarıda hazır şekilde de alabilirsiniz. Ancak her zaman en sağlıklı yöntem doğal olarak hazırlanan çay olacaktır.
Mısır püskülü çayı böbrek rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda diyabete karşı da olumlu etki gösterdiği bilinmektedir. Ayrıca yüksek tansiyonu dengelemeye de yardımcı olur.
Mısır püskülü çayını hazırlamak için ilk olarak 1 bardak suyu kaynatın. Ardından kaynamış suya 1 yemek kaşığı mısır püskülü ekleyin. 10-15 dakika kadar bekledikten sonra çayı süzebilir ve içerisine limon ekleyerek tüketebilirsiniz.