Her seferinde evine giren sincap için evine ağaçtan yuva yaptırdı

Hakkari

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Yeşiltaş köyünde öğretmenlik yapan Nizamettin Atılgan , 2 yıl önce bahçesinde bulduğu yavru sincabı, eve alıp elleriyle besledi. Büyünce doğaya saldığı sincap, her seferinde tekrar eve döndü.

‘Paşa’ adını verdiği sincaba evinin içinde ceviz ağacından yuva yapıp tırmanması için de ortam sağladı.

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde 7 yıldır öğretmenlik yapan ve eşiyle birlikte burada yaşayan Nizamettin Atılgan 2 yıl önce görev yaptığı okula gitmek için evden çıktığında, bahçesinde yeni doğmuş sincapla karşılaştı.

Sincap her seferinde tekrar Atılgan'ın yaşadığı eve geri girdi. Sincabı bulduğunda henüz yavru olduğunu ve çok bitkin halde olduğunu anlatan Atılgan, "Evimin yakınlarında bulduğum yavru sincap çok küçüktü ve gözleri bile yeni açılıyordu. Eve götürüp şırıngayla süt vererek beslemeye çalıştım. Zamanla emekledi. Yavaş yavaş yürümeye başladı. Sütten kesilince ne yiyeceğine baktım. Fındık, fıstık ve ceviz gibi şeylerle besleniyor. Ben de onları toplamaya, tedarik etmeye başladım. Daha sonra doğaya salmaya karar verdim. Fakat her seferinde tekrar eve geri döndü" dedi

Kaynak: Haber Global TV

sincap Hakkari