Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar

Gündem haberleri Dünya haberleri
Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar

26 Ocak 2020'de helikopter kazasında hayatını kaybeden basketbol efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna'yla ilgili süren davada korkunç detaylar ortaya çıktı.

NBA efsanesi Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant’ın, kaza fotoğraflarının yayınlanması sonrası özel hayatın gizliliğini ihlal ve ihmal nedeniyle açtığı davanın yargılanmasına başlandı. 26 Ocak 2020’de Kobe Bryant ve kızı Gianni (13 yaşında), yedi kişinin daha hayatını kaybettiği helikopter kazasında feci şekilde can verdi. Bryant’ın eşi, mahkemede eşinin ve kızının parçalanmış haldeki fotoğraflarının nasıl sızdırıldığını anlattığında gözyaşlarına hakim olamadı. Vanessa Bryant, şerif yardımcılarının ve itfaiyecilerin, NBA yıldızının ölümünden iki gün sonra bir barda ‘kafası kesilmiş ve parçalanmış vücudunun’ görüntülerini insanlarla nasıl paylaştığı anlatılırken hıçkıra hıçkıra ağladı.

Vanessa, sızdırılan fotoğraflar nedeniyle LA County Şerif Departmanı’na karşı milyonlarca dolarlık gizlilik davası açtı. Ölen kocasının ve kızının görüntüleri nedeniyle ‘ciddi duygusal sıkıntı’ çektiğini ve ‘fiziksel olarak hastalandığını’ iddia etti. Yas tutan Vanessa, görevlilerin fotoğrafları araştırma amacıyla değil, ‘kendi kişisel zevkleri’ için çektiğini öne sürdü.

KOBE’NİN CESEDİNİ GÖREN BARMENİN TEPKİSİ

Vanessa’nın avukatı Luis Li, mahkemdeki 10 üyeli jüriye dramatik bir açılış konuşması yaparken, kolluk kuvvetlerinin Kobe ve Gianna’nın resimlerini hatıra olarak çekip paylaşarak kazayı nasıl suistimal ettiklerini anlattı. Li konuşmasına, şerif yardımcısının bir barda otururken çekilmiş görüntülerini paylaşarak başladı. Videoda, memurun barmene bir şey göstermek için cep telefonunu tuttuğu görülürken, telefona bakan kişi, iddiaya göre Kobe’nin cesedinin ürkütücü görüntüsü karşısında şoke oluyor ve uzaklaşıyor.

“YANMIŞ ETLERİN, UZUVLARIN FOTOĞRAFLARI…”

Avukat, milletvekillerinin ve itfaiyecilerin enkazın etrafında nasıl dolaştıklarını ve helikopter kazasında parçalanan cesetlerin fotoğraflarını nasıl çektiklerini anlattı. “Yanmış etlerin, uzuvların fotoğraflarını çektiler. Vicdanları sarsan bir şey” diyen Li, kaza kurbanlarının ‘et yığını’ olarak görüldüğünü söyledi ve eşinin fotoğraflara bakmayı reddettiğini iddia eden bir dedektifin ses kaydını dinletti.

“BARDA KADINI ETKİLEMEK İÇİN…”

Ayrıca bir memurun, kurbanların fotoğraflarını ‘barda bir kadını etkilemeye çalışmak ve kaza mahallinde bulunmakla övünmek’ için kullandığı da iddialar arasında yer aldı: “Çalışanlar kazayı istismar etti. Hatıra olarak Kobe ve Gianna’nın fotoğraflarını çekip paylaştılar. İyileşmeyen bir yaraya tuz döktüler.”

“FOTOĞRAFLAR HİÇ SIZDIRILMADI”

Los Angeles County avukatı ise, Vanessa’nın gizlilik ihlali davasının yasal bir değeri olmadığını savundu. Los Angeles County avukatı J. Mira Hashmall, fotoğrafların halka sızdırılmadığını söyledi:

Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar - Resim : 2Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar - Resim : 3

“Şikayet edilen fotoğrafların hiçbir zaman medyada, internette yer almadığı veya başka bir şekilde kamuya açıklanmadığı tartışmasızdır. Davacı Vanessa Bryant, aile üyelerinin fotoğraflarını hiç görmedi.”

Davacı taraf, Gianna ve Kobe’nin kalıntılarının en az 28 şerif departmanı cihazında ve en az bir düzine itfaiyeci tarafından dağıtıldığını iddia ediyor.

Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar - Resim : 4

YASAL OLARAK YASAK

Kaliforniya yasalarına göre, ilk müdahale ekipleri bir kaza veya suç mahallinde ölen kişilerin fotoğraflarını izinsiz çekmesini suç sayıyor. Daha önce aynı kazada ölen iki ailenin açtığı benzer bir davayı çözmek için 2,5 milyon dolar tazminat ödendi.

Vanessa Bryant bu tazminattan daha fazlasını istediği için uzlaşmaya gitmedi. Los Angeles County, Vanessa’nın fotoğraflar yüzünden duygusal sıkıntı yaşayıp yaşamadığını belirlemek için psikiyatrik değerlendirme istediğinde, avutkatları bu tutumu zorbalık olarak yorumladı. Los Angeles Şerif Departmanı, Vanessa’nın davasını ‘para kapma’ olarak değerlendirdi.

Vanessa ayrıca helikopter kiralama şirketine ve ölen pilota karşı da dava açtı.

Helikopter kazasında ölen Kobe Bryant davasında korkunç detaylar - Resim : 5

 

Kaynak: Haber Global TV

Kobe Bryant Dünya haberleri