HDP'li vekilin "İstesek, dağa gitmeye engel mi var?" sözleri Meclis'te tartışma yarattı

HDP'li vekilin "İstesek, dağa gitmeye engel mi var?" sözleri Meclis'te tartışma yarattı

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın "İsteseydik dağa gitmeye engel mi var bize? Gidip savaşamaz mıydık? Dağı tercih edemez miydik sevgili arkadaşlar" sözleri Meclis'te tartışma yarattı.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Teklifin görüşüldüğü sırada HDP'li vekilin sözleri tartışma yarattı. 

"GİDİP SAVAŞMAZ MIYDIK?"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, teklifin maddeleri üzerinde konuşurken, HDP'li milletvekillerinin "illegalize" edilmeye çalışıldığını savundu. HDP'li milletvekillerinin demokratik mücadeleyi, parlamenter sistemi ve insanların iradesini tercih ederek Meclis'e geldiklerini belirten Kaya, "İstesek, dağa gitmeye engel mi var bize? Gidip savaşamaz mıydık?" sözlerini sarf etti.

AK PARTİ'DEN YANIT

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kaya'nın sözlerine yönelik "Sayın konuşmacının ifadesinde gizli olan 'dağa çıkabilirdik' yaklaşımını, her ne kadar fiziken burada olsalar da zihnen dağda olduklarını itiraf etmiş oldular." diye konuştu. 

KAYA: MİLYONLARCA İNSANIMIZIN İRADESİNİ ÇALDINIZ

HDP'li Kaya, cevap hakkını kullanırken, "Milyonlarca insanımız sandıklara gitti, seçim çalışmaları yaptı. Milyonlarca insanımızın iradesini çaldınız, hırsızlık yaptınız, emek, yaşam çaldınız." sözlerini kullandı.

TURAN: BU MİLLET SİZE ÇOK BÜYÜK DERS VERECEK

AK Partili Turan da "Sizler milletvekilliğini, aldığınız emanetin gereğini yapmak yerine şehit olan gençlerimizin katillerin cenazesine katılmayı vekillik zannederseniz, ülkenin büyümesini değil de yurt dışında şikayet edilmesini bir siyasi görev olarak görürseniz, bu millet size çok büyük ders verecek." diye konuştu.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da Kaya'nın TBMM kürsüsünden açıkça terör örgütünün propagandasını yaptığını belirterek, ifadelerinin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Elitaş'ın bu tür bir talepte bulunmaya yetkisi olmadığını savundu.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, tartışmanın bir süre daha devam etmesi üzerine, dağa çıkmanın kimseye bir yararı bulunmadığına dikkat çekti.

Adan, "TSK, bu milleti bölme noktasındaki iradeyi yerle bir ediyor Allah'ın izniyle. Allah milletimizin birliğini, devletimizin yüceliğini korusun, kimse de dağa çıkmasın. Dağda artık bu millete ihanet eden herkesin hesap verdiği dönem başlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

HDP Hüda Kaya Meclis