Hayvanseverler, katledilen masum canlar için isyanda: "Bizden, hayvanlarımızdan daha ne istiyorsunuz?"

Manisa Gündem haberleri
Hayvanseverler, katledilen masum canlar için isyanda: "Bizden, hayvanlarımızdan daha ne istiyorsunuz?"

Manisa’nın Salihli ilçesinde sahipli bir köpek ile 15 kedinin zehirlenerek katledilmesine hayvanseverler isyan etti. Pankart açarak sorumluların cezalandırılmasını talep eden hayvanseverler, sorumluların bulunarak cezasını çekmesini talep etti.

Masum canlara yapılan eziyetler, hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Piri Reis Parkı önünde toplanan kalabalık grup adına kısa adı HAYKODER olan Salihli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Funda Canseven, bir açıklama yaptı.

Canseven, yaptığı açıklamada, “Bir canlıyı dahi yaşatmak için bizler hem maddi hem de manevi olarak öyle büyük emek veriyoruz ki. İnsanlar çocuklarını nasıl büyütüyor, onlara nasıl bakıyorsa bizde bu canlılara o şekilde bakıyoruz. Bu canlıların hiçbirinde sinsilik yok. Ama insanım diye aramızda gezen birileri sinsice gelip bu zavallı hayvanları katlediyor ve normal yaşamlarına devam ediyorlar. Bu insanlar aslında problemlerini yok ederek öldürerek çözmek isteyen insanlardır. Ne yazı ki bu vahşeti sinsice yaptıkları için çoğu zaman tespit edilemiyorlar, tespit edilseler de para cezası alıyorlar. Bizler ne olursa olsun havyan sevgisinden asla vazgeçmeyeceğiz. Her zaman en sonunda sevgi kazanacak, iyilik kazanacak. Belediyelerin, kurumların yapmadığı şeyleri bizler bedava yapıyoruz. Üstüne, para, emek ve yüreğimizden vererek yapıyoruz. Bizden, hayvanlarımızdan daha ne istiyorsunuz?” dedi.

 

Kaynak: İHA

manisa Salihli hayvan katliamı