Haydar Aliyev İstanbul'da anıldı... Ülkesini zor şartlar altında kurduğuna vurgu yapıldı

Azerbaycan İstanbul

Modern Azerbaycan'ın kurucusu Haydar Aliyev'in bu yıl 100. doğum yıldönümü. Aliyev, İstanbul'da düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe, öğrenciler de katıldı.

Bu yıl modern Azerbaycan'ın kurucusu Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı. Azerbaycan Eğitim ve Kültür Derneği, Aliyev'i anmak için İstanbul'da konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Azerbaycan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şergiyye Mammadova, "Haydar Aliyev'in kalbi her zaman vatan ile attı. Ve vatanımızın bağrına düşmanın sancağını dayadığı bir zamanda, Haydar Aliyev Azerbaycan'a döndü. Bu çetin anlarda Haydar Aliyev döndü ve Azerbaycan'ın kurtarıcısı oldu." ifadelerini kullandı.

Haydar Aliyev'in Azerbaycan'ı zor şartlar altında kurduğunun altı çizildi.

 Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Rafael Hüseynov ise "bugün bizim, istiklalimiz varsa, istikbalimiz varsa, Azerbaycan bir devlet olarak yükselmekte ise bu yolda bu müstesna insanın büyük hizmetleri vardır." diye konuştu.

Konferansta Türk dünyası için birlik beraberlik mesajları da verildi.

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı "bu güzelim ana vatanımız yaşadıkça ve bütün Türk dünyasının gözü bu anavatanda oldukça ve bizler de bu ana vatanın birer ferdi oldukça inşallah Türk'ün bayrağı bütün Orta Asya'da geçmişteki gibi dağılıp dağılıp Anadolu'muza ve Avrupa'ya ve diğer Türk bölgelerine yayılacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe öğrenciler de şarkıları ile katıldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan haydar aliyev İstanbul