Haydar Aliyev doğumunun 100. yılında anıldı... AKM'de muğam dinletisi yapıldı

Azerbaycan İstanbul

Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev doğumunun 100. yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende anıldı. Muğam dinletisinin sunulduğu törene ilgi yoğundu…

Çağdaş Azerbaycan'ın mimarı ve Ulusal Lideri Haydar Aliyev doğumunun 100. yılında İstanbul’da anıldı.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Aydın Üniversitesi organizasyonundaki törene yabancı başkonsolosluklar, üniversite temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı…

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı. Doç. Dr. Mustafa Aydın, "Azerbaycan evet ama Azerbaycan nasıl oluştu? Nasıl bugün bağımsız bugün Karabağ varsa İlham Aliyev'in iradesi vardır felsefesi vardır dolayısıyla Haydar Aliyev'i bizler bu çalışmalarla arkadan gelen nesle aktararak onun özgürlük düşüncesini bağımsızlık düşüncesini onun tek millet iki devlet anlayışını arkadakilere aktarmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Azerbaycan'ın dünyaca ünlü muğam sanatçısı Alim Kasimov ve kızı Fargana Kasımova konser verdi.

Sanatçı Alim Kasımov, "Biz Türkiye'ye gelende öz musikimizi öz metanetimizi burada halka gösterdik halkın da Azerbaycan'a Azerbaycan musikisine çok büyük hürmeti var. Can Azerbaycan can Türkiye her zaman kardeştiler bundan sonra da kardeşlikleri uzun olsun" ifadelerini kullandı.

Fergana Kasımov ise "Biz burada sahne alırken sanki kendi vatanımızda ifa eyliyoruz onun için bizim için hem heyecanlı şerefli ve sevinçlidir" diye konuştu. 

Konser törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: Haber Global TV

haydar aliyev Azerbaycan AKM Anma Töreni