Havuçlar yumuşadı diye çöpe atma devri bitiyor! Yumuşayan havuçlar bu doğal yöntemle kütür kütür olacak
Sağlıklı yapısı ile bizleri koruyan lezzetli sebzelerden biri olan havuç uzun süre saklandığında tazeliğini belirten sert yapısını kaybeder ve yumuşamaya başlar. Ancak havuçlar yumuşadı diye çöpe atma devri bu doğal yöntem sayesinde bitecek.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Havuçlar zaman içerisine sert yapısını kaybedip yumuşamaya başlayabilir. Yumuşayan havuçların tadı ve dokusu hoş olmadığından çoğu zaman çöpe atılırlar. Ancak havuçları yeniden sertleştirmenin bir püf noktası bulunuyor.
Yumuşayan havuçları yeniden sertleştirmek için buz tekniğini kullanabilirsiniz. Bu teknik ile havuçları yeniden sertleştirmek için bir kap içerisine bolca su ve bolca buz koyun. Ardından havuçları buzlu su dolu kabın içerisine bırakın. yeterli bir sürenin ardından havuçların yeniden sertleştiğini ve kütür kütür olduğunu göreceksiniz.