Hatay'da enkaz altından kurtarılan ve sol bacağı kesilen minik Emin, doğum gününde unutulmadı

Kahramanmaraş Depremi Deprem Hatay Gündem haberleri
Hatay'da enkaz altından kurtarılan ve sol bacağı kesilen minik Emin, doğum gününde unutulmadı

Deprem felaketinde Hatay’daki evinde yakalanan ve oturdukları binanın yıkılması sonucu babası ile ağabeyini kaybeden, annesi Rabia Tatar (27) ile birlikte enkaz altından çıkarıldıktan sonra sol bacağı kesilen Emin Derda Tatar (7) için, tedavi gördüğü hastanede doğum günü kutlaması yapıldı.

Deprem, hem ailesini, hem de bir bacağını elinden aldı. Küçük yaşına büyük acılar sığdıran minik Emin, doğum gününde unutulmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Tatar ailesinin, Hatay'ın Antakya ilçesinde oturduğu ev de yıkıldı. Eşi Yusuf (38) ile oğlu Ahmet Efe'yi (8) depremde kaybeden Rabia Tatar, küçük oğlu Emin Derda ile enkazdan çıkarılıp, Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Deprem sırasında sobanın üstündeki sıcak suyun devrilmesi sonucu vücudunun büyük bölümü yanan Rabia Tatar'a deri nakli yapıldı. Enkazda sıkışan Emin Derda'nın ise sol bacağı kasığından kesildi.

HASTANEDE DOĞUM GÜNÜ KUTLADI 

Sevdiklerini kaybeden Emin Derda, 7'nci yaş günü tedavi gördüğü hastanede kutlandı. Anne Rabia Tatar ve yakınları, tedavisi süren Emin'in yatağında pasta keserek doğum günü kutlaması yaptı. Hastane personeli de Emin'e çeşitli hediyeler aldı. 

 

 

Kaynak: DHA

Kahramanmaraş depremi deprem son dakika hatay deprem