Hatay'da depremin yaraları sarılıyor! Hüseyin Yayman, son durumu Haber Global'de anlattı

HaberGlobal.com.tr
Hatay Deprem

Hatay'da yapımı tamamlanan 7275 konut hak sahiplerine teslim edilecek. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Haber Global'de bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yapımı tamamlanan 7 bin 275 konutu hak sahiplerine teslim edecek.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Haber Global'de, yapımı tamamlanan ve bugün kura ile sahiplerini bulacak konutların yapıldığı Gülderen Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu. 

6 Şubat'taki depremlerde 11 akrabasını kaybeden Yayman, "Kelimelerin yetersiz kaldığı bir büyük acı. 6 Şubat'a göre iyi bir noktadayız ama acılar çok taze. Yaralarımız kanamaya devam ediyor. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Yayman, şöyle devam etti:

"Gülderen Mahallesi aslında bir makilik alandı. Antakya'nın da mesire alanıydı. Burada Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Özhaseki Bakanımızdan, herkes çok büyük bir emekli burada konutlar bitti. Herkes 1 senede teslim edecek misiniz diyordu, burada bitmiş olan evleri görüyoruz. Bugün anahtar teslim töreni yapılacak.

Evet sorunumuz çok. Bir şehir düşünün tamamı konteynerlerde yaşıyor. Çok büyük bir yıkım oldu. Depremden etkilenmeyen ilçelerimizde de bir toplumsal deprem oldu. Evi yıkılan insanlar İskenderun'a sığındılar. Dörtyol'a gitmek durumunda kaldılar. 6 Şubat'a göre iyi bir noktadayız, daha yapmamız gereken çok iş var. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza teşekkür ediyoruz."