Hatay'da depremin izleri siliniyor: Vali Masatlı Haber Global'e açıkladı

Haber Merkezi
Hatay Deprem Gündem haberleri

Hatay'da depremin yaraları sarılıyor. Depremin yıktığı kenttin her noktasında iş makineleri çalışıyor, kalıcı konutlar için temel kazılıyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı kentte devam eden çalışmaları Haber Global'e anlattı.

Dünyanın en büyük operasyonu gerçekleştirildi. Depremin yıktığı kentten enkazı çıkarmak 1 yıl sürdü. Şimdi yaralar sarılıyor. Devlet, hayalet şehri andıran Antakya'da, hayatın normale dönmesi için var gücüyle çalışıyor. Hatay'da rezerv ilan edilen 27 bölgede temeller kazıldı. İlk binalar yükselmeye başladı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, devam eden çalışmaları Haber Global'e anlattı. Masatlı şunları söyledi:

"Burada geniş inşaat alanı var. Burada 997 bağımsız bölüm, 444'ü konut inşa ediliyor. 156 bin bağımsız bölümün inşası ya başladı. Ya devam ediyor yada ihale süreci devam ediyor. Antakya'da 27 farklı lokasyon da şuan itibariyle rezerv alada inşaat çalışması devam ediyor."

Vali Masatlı rezerv alan tartışmalarına da değinerek, "Rezerv alanın artık tartışılmaması gerekir(arayı atalım)yıkımların çok olduğu bölgelerde tarihi dokuya uygun sınırlar belirlendi. 103 bin müracaat aldık şuana kadar ruhsat alan 121. buranın biran önce ayağa kalkması vatandaşların evlerine ve işyerlerine kavuşması adına devlet tarafından inşaat yapılması en doğru yöntem.