Hatay'da 5 masum köpek yavrusunun öldürülmesinin ardından hayvanseverler isyan etti

Hatay Gündem haberleri

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 5 yavru köpeğin katledilmesinin ve görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, hayvanseverler tepki gösterdi. Olayın üzerine açıklama yapan hayvanseverler, ortak çözüm noktasının düzenli kısırlaştırma yapmak olduğuna dikkat çekti.

5 masum canın katledilmesi, hayvanseverleri harekete geçirdi.

Köpeklerin öldürüldüğü iddia edilen Alabeyli Mahallesi mezarlığında bir araya gelen hayvanseverler, bölgeye karanfil bıraktı.

Hatay'da 5 masum köpek yavrusunun öldürülmesinin ardından hayvanseverler isyan etti - Resim : 1

Grup adına açıklama yapan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, yaşanan olaydan dolayı çok acılı ve öfkeli olduklarını söyledi.

Hatay'da 5 masum köpek yavrusunun öldürülmesinin ardından hayvanseverler isyan etti - Resim : 2

İnsanların, birbirine, doğaya ve hayvanlara karşı bu kadar şiddet dolu eylemlerine anlam veremediklerini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

Hatay'da 5 masum köpek yavrusunun öldürülmesinin ardından hayvanseverler isyan etti - Resim : 3

"Hepimiz kızgın olduğumuz kadar şaşkınız, bunlara bir son verilmesini istiyoruz, faillerinin cezalandırılmasını istiyoruz. Ortak çözüm noktası düzenli kısırlaştırma yapmaktır. Artan sokak hayvanı nüfusundan bizler de çok mutlu değiliz. Bunun da yasal, bilimsel ve vicdani yolu düzenli kısırlaştırma yapmaktır."

Pati Koruyucuları (Paw Guards) İl Temsilcisi İbrahim Göçer de, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını, yetkililerin yer tahsisi konusunda yardımcı oldukları takdirde hayvanların bakımlarını üstleneceklerini dile getirdi.

 

 

Kaynak: AA

Hatay Kırıkhan hayvan katliamı