Hasarlı ev yıkıldığı esnada sağlam bina ağır zarar gördü, operatör umursamadı!

Kahramanmaraş Depremi Deprem

Elazığ’da iş makinesi yardımı ile ağır hasarlı bir bina yıkılırken, bitişikte bulunan sağlam binada zarar gördü. Sağlam binanın duvarları yıkılırken, operatör hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Kültür Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı binanın yıkımına başlandı. Yapılan çalışmalar sırasında iş makinesi bitişiğindeki sağlam binanın oturma odalarının duvarını da yıktı.

İş makinesi sağlam binada bulunan evin duvarını yıkarken, hiçbir şey olmamış gibi hasarlı binanın yıkımına devam etmesi dikkat çekti. O anlar cep telefonu kamerası ile kayıt edildi.

DEPREMDE 2 OĞLU VE EŞİNİ KAYBETTİ, KOLUNA PROTEZ TAKILDI: “BAŞIMIZA GELİNCE DAHA İYİ ANLIYORUZ"

Tüm Türkiye’yi etkileyen 6 Şubat’taki deprem felaketinde Kahramanmaraş'ta 2 oğlu ve eşini kaybeden depremin 10’uncu gününde kurtarılan 48 yaşındaki Ayşe Bayır’ın enkaz altında zarar gören koluna protez takıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde topluma seslenen Bayır, “Biri 24, biri 15 yaşında 2 oğlumu, eşimi kaybettim. Kolum sanırım kangrene çevirmiş, kesmek durumunda kalmışlar, protezim yeni geldi, engelli değiliz. Nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesi vardı, şu an kendim de yaşadığım için daha farklı, başımıza gelince daha iyi anlıyoruz, kolaylıklar sağlamamız gerekiyor” dedi.

Toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla her yıl “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nde birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programa hastanenin Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Koordinatörü Prof. Dr. Evrim Coşkun, sağlık çalışanları, hastanede tedavi gören aralarında depremzedelerin de bulunduğu engelli vatandaşlar, paralimpik milli sporcular ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Programda engelli bireyler ve doktorları zeybek oynadı, o anlar katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ardından toplumsal yaşamda engelli bireylere karşı duyarlılığın sağlanması konularına dikkat çekildi. Programda yer alan ve hastanede tedavi gören 48 yaşındaki Ayşe Bayır da hikayesini anlattı. Depremde 2 oğlu ve eşini kaybeden enkaz altında zarar gören koluna protez takılan Bayır, engelli bireylere karşı farkındalığın önemine dikkat çekti.

 

Kaynak: İHA